2. tammi, 2021

Grillien kuolema

Torstaina loppui neljän griilin toiminta Helsingissä. Vain 12 ympäristölautakunnan jäsentä päätti grillien kohtalosta. Maalaisjärjellä grillien toiminta olisi pitänyt jatkua, mutta ei.

Esimerkiksi Kauppatorin grilli oli siisti, siellä oli hyvät tuotteet ja turistien arvostelut paikasta olivat hyvät. Mikä parasta grilli teki hyvää tulosta ja päihitti tuloksellaan useammat Helsingin Michelin-ravintolat tuloksellaan. Grilli myi myös kotimaisia erikoisuuksia, kuten poro ja hirvituotteita.

Edes historia ei ollut grillin puolella, sillä paikalla on ollut grilli Kauppatorilla jo ainakin 50-vuotta. Tämä grilli aukesi jo 8.00 aamulla ja jatkui pikään iltaan.

Päätös oli ihan poliiittinen ja myötäili poliittisia jakolinjoja. Vain kaksi Kokoomuslaista ja yksi Perussuomalainen kaupunginvaltuutettu tukivat kokouksessa grillin jatkoa. Vihervasemmisto halusi tappaa päätöksellään lihaa myyvät grillit.

On käsittämätöntä, että tänä aikana tapetaan toimivia ja tulosta tekeviä grillejä. Grilli kesti Koronan, mutta ei ympäristölautakuntaa. Kaupunki haluaa tappaa toimivia yrityksiä. Eräs torimyyjä kertoi, että grilli oli todella tärkeä Suomenlinnan asukkaille. He hakivat kojusta ruokaa kotimatkalla Suomenlinnan-lauttaa odotellessa. Tämä oli musta päivä Helsingille. Elävä kaupunki ei synny pelkästään kaupungin virkamiehistä, vaan se tarvii myös ehdottomasti elävää kivijalkaa. Stadi ei saa kuolla.

#grillit #kauppatoringrilli #porotuote #hirvituuote #ympäristölautakunta #kokoomus #perusuomalaiset #vihervasemmisto #suomenlinna #suomenlinnanlautta #kivijalka #kaupunginvirkamiehet #poliittinenjakolinja #yrittäjyys #michelinravintolat #kotimaiseterikoisuudet #suomalainenruoka #historia #pikaruoka #grilliruoka #maalaisjärki #stadi #fastfood #katukuvaus #turistienarvostelut #kaupunginvaltuutettu

 

 

Jaa tämä sivu