15. loka, 2020

Maskit

Puhe maskeista on nyt tiukkaa. Puolueet lyövät toisiaan nyt kovaa ja erotuomarina toimii THL:n Markku Tervahauta, mutta hänellä ei ole pilliä puhaltaa peliä poikki. Vaikka minun blogini on vaatimatomta tasoa, niin silti kirjoitin jo aikaisin keväällä, että maskisuositusta ei voinut silloin antaa, koska maskeja ei ollut tarpeeksi saatavilla. Ei tähän tarvita mitään ydinfysikkaa.

Koska koitan edes joskus olla valtamediaa edellä, niin kirjoitan taas yhdestä epäkohdasta. Tosin tästäkin olen jo kirjoittanut varmaankin useampaa kertaan. Mielestäni pitäisi muokata lakia maskien heittämisestä luontoon.

Jo nyt luonto on täynnä poisheitettyjä maskeja. Niitä on viemärikansien väliköissä matkalla kohti merta. Kyllähän osa maskeista jää puhdistuslaitoksiin, mutta osa niistä varmasti valuu mereen, joista sitten aikanaan tulee mikromuovia. Yksi suuri ongelma on kuminauhat. Ne ovat muovia ja toimivat myös ansalankana. Eihän niihin kaikki eläimet jää kiinni, mutta jo nyt näkee kuvia linnuista, joilla kaulassa roikkuu maski ja kuminauha. Maskeista on tullut suuri ongelma eläimille tupakantumppejen ja pullonkorkkien ohella.

Nyt nopeasti voimaan laki, että maskin maahanheittämisestä sakotetaan. Politikot voisi laittaa sakottamaan kansan pariin, jotta heidän kierrokset vähän laskisivat. Luontoon heitetyn maskin maatuminen kestää todella kauan ja saa aikaan monenlaisia vakavia ongelmia oli kysymys teiden varsista tai puhtaasta Itämerestä.

#muovi #maskit #politikot #thl #markkutervahauta #maskisuositus #poisheitettymaski #eimaskejaluontoon #ansalanka #mikromuovi #puhdasitämeri #roskienpoisheittäminen #maskienpoisheittäminen #mikromuovi #eimaskejaluontoon #tupkantumppi #tienvarsi #vakavaongelma #lakivoimaan #sakkojaroskista #sakotetaanroskista #vaatimatonblogi #blogi #sakottaminen #kansanpariin #politikotkansanpariin #epäkohta #ydinfysiikkaa #puhettamaskeista #puhemaskeista #puhe

Jaa tämä sivu