23. syys, 2020

Väkivaltaa

Vantaan Kytöpuiston koululla on tapahtunut hyvin vakava väkivallanteko, jossa kuudesluokkalaiset oppilaat ovat hakanneet ja potkineet maassa makaavaa oppilasta. Loukkaantunut oppilas jouduttiin viemään pois ambulanssilla ja hän mahdollisesti saattoi menettää tajuntansa ennen ambulanssin tuloa. Asia ei etene syyteharkintaan, koska tekijät ovat niin nuoria, etteivät he ole rikosoikeudellisessa vastuussa asiasta.

Sanotaan, että koulukiusaaminen on vähentynyt kouluissa viime vuosina. Tilalle ovat tulleet kuitenkin vakavammat väkivallanteot. Ongelma ei ole ainoastaan Vantaalla, vaan koko pääkaupunkiseudulla. Ongelmana yleisesti ovat kasvaneet jengit pääkaupunkiseudulla, vaikka en tiedä onko Kytökosken koulun tapauksessa tällä asialla mitään tekemistä. Jengit pitävät valtaansa yllä pelottelulla, väkivallalla ja uhkauksilla. Kuitenkin olen kuullut tapauksista, missä perheet muuttavat Vantaalta pois juuri kouluissa tapahtuneen väkivallan ja jengien takia. Myös poliisi on myöntänyt jengiväkivallan kasvun Vantaalla. Olen aikaisemminkin kirjoittanut tästä asiasta aiemminkin blogissani.

Nyt varmasti kannattaa tehdä laajempi tutkimus Vantaalla tapahtuneen vakavan väkivallanteon syistä. Se ei voi olla oikein, että kiusatut vaihtavat joko koulua tai paikkakuntaa ja kiusaajat pitävät muita oppilaita ja opettajia pelon vallassa. Nämä asiat aiheuttavat myös vanhemmille suurta tuskaa, kun he yrittävät suojella kaikella tarmollaan rakkaimpiaan.

#vantaa #kytöpuistonkoulu #koulukiusaaminen #kouluväkivalta #kiusatut #pelko #tuska #kouluväkivalta #pääkaupunkiseutu #tutkimuskuouluväkivallasta #muutto #ambulanssi #jengit #jengiväkivalta #poliisit #jengiväkivallankasvu

Jaa tämä sivu