18. syys, 2020

Eromanga

Jälleen yksi surullinen tarina Suomesta. Minua se koskettaa syvästi ja kertoo virkamiesten syvästä piittaamattomuudesta. Tämä tarina olisi monen kauniin laulun arvoinen.

Hesari kertoi, että maineikas kotileipomo Eromanga on haettu konkurssiin Helsingin käräjäoikeudessa 9.syyskuuta. Konkurssiin yrityksen haki verottaja. Eromangan kotileipomon perustivat Einar ja Hertta Virjo 1946. Anja Snelmannin vanhemmat ostivat reseptit Virjoilta 1975. Åke Snelmannin isoäiti Olga Selander aloitti myymällä kahvia Rautatientorilla, mistä siirtyi Kauppatorille.

Eromangan kuuluisin tuote oli tietysti lihis. Kunnon kokoinen ja jolla varmasti lähti nälkä pois. Monet myyvät torilla onnettomia lihiksiä, jotka heiluvat tuulessa orpona lepattaen, mutta Eramanga oli toista maata, kunnon tuhti makupala.

Anja Snelmann kertoi, että kuppi meni nurin, kun kaikki sanoi ei. Kornavirus tappoi liikevaihdon, kun jälleenmyyjät eivät tarvinneet tuotteita. Myös verottaja sanoi ei ja taloyhtiö ei tullut yhtään vastaan vuokrissa. Hän haki myös avustusta Valtionkonttorilta ja Business Finlandilta, mutta ei saanut sitä. Tätä hän ihmettelii, sillä he ovat palvelleet Helsinkiä ja tätä maata.

Olen asiasta itse ihan samaaa mieltä. Joskus häpeän tätä nykyistä Suomea. Apua saavat lätkämiljonäärit, muttei pienyrittäjät. Inhimillisyyttä ja järkeä kaivattaisiin virkamiesten ja puolueiden päätöksiin. Samaan aikaa otetaan virkamiehiä 1000 lisää TE-palveluihin. Pienyrittäjät ovat tämän maan keuhkot. Olen viettänyt monta onnellista ja runollista hetkeä Eromangan lihiksiä syöden. Hyvä palvelu ja posliinkupit olivat Snelmannin tavaramerkki. Oli ilo katsoa tätä yrittäjyyttä. Torimyyjät ovat aloittaneet päivänsä pimeässä, kun virkamiehet ovat nukkuneet samaan aikaan lämpimissä sängyissään.

Olisi jo ympäristöteko pelastaa Eromangan leipomo. Muiden muovimukit ei palvele nykyistä maailmaa. Snellman osasi palvella ja homma toimi torilla. Nyt herätys isokenkäiset herrat. Olette istuneet Snelmannin torikahvilassa suurella ahterillanne ja saaneet hyvää palvelua. Nyt olisi teidän aika pelastaa tämä kuuluisa vanha kotileipomo. Tehkää jo jotakin!

#eromanga #lihis #lihapiirakka #lätkämiljonäärit #kuppinurin #yrittäminen #perinteinen #kotileipomo #virkamiehet #isokenkäiset #muovimukit #anjasnellman #hyväpalvelu #posliinikupit #muovimuki #palvelu #torikahvila #tepalvelut #businessfinland #valtionkonttori #tavaramerkki #maku #jälleenmyyjät #koronavirus #virkamiestenåiittaamattomuus #verottaja #einarvirja #herttavirjo #sirkkasnellman #åkesnellman #olgaselander #häpeänsuomea #virkamiehetnukkuvat #isokenkäisetherrat #herrat #runollinenhetki #onnellinenhetki #ympäristöteko #hesari #helsinginsanomat #helsinki #häpeänhelsinkiä

 

What do you want to do ?

New mail

Jaa tämä sivu