17. heinä, 2020

Kauhakaupalla rahaa

Pääministerimme Sanna Marin on neuvottelemassa Brysselissä jättimäisestä 750 miljardin elpymiskonaisuudesta EU:lle. Tästä kokonaisuudesta olisi 500 miljardia suoraa tukea. Kokonaisuudessa Suomi joutuisi maksumieheksi ja maksamaan 13 miljardia ilman kuluja ja korkoja. Erittäin hankalaksi sopimuksen tekee se, että raha valuisi pohjoisesta etelään. Huonosti talouttaan hoitaneet maat etelässä saisivat suurimman osan jättimäisistä korvauksista.

Suomi odottaa taas Brysselistä itselleen suurta ihmettä. Totuushan on se, että suuret maat  polkevat taas pieniä maita mennen tullen. Sitä ei pidä laisinkaan ihmetellä, sillä Suomessa tehtiin aivan samoin koronakriisin hoidossa. Isot veivät kakut tuista ja pienet yritykset saivat korkeintaan murusia. Toinen asia se, että kestääkö Suomen talous tätä valtavaa tukipakettia. Ainakin maalikon mielestä näyttää ja kuulostaa erittäin pahalta. Joskus se rahankauhominen loppuu tylysti ja alkaa kovaakin kovempi arki korkojen noustessa. 

#pääministeri #sannamarin #brysselissä #maksumies #elpymiskokonaisuus #koronakriisi #murusia #kakku #jättimäisistäkorvauksista #etelänmaat #rahankauhominen #suoraatukea #elvytysrahasto

Jaa tämä sivu