8. heinä, 2020

Siivousala

Siivousalasta on kirjoitettu paljon viime päivinä. Hesari kertoi kuinka siivousalalla on väärinkäytöksiä kuntien ja koulujen siivouksissa.

Kenenkään ei pidä ihmetellä, että näin tapahtuu. Mitä enemmän halpaa työvoimaa tuodaan  Suomeen lisää, niin sitä enemmän väärinkäytösiä tapahtuu. Se, että pimeätä työvoimaa on 5000-20000 henkeä työmarkkinoilla ei koskaan tule parantamaan tilannetta. Suomen hallitus ei voi olla näin sinisilmäinen, etteivät he tienneet, että näin tulee tapahtumaan. Syyllisiä huonojen työnantajien lisäksi ovat Suomen hallitus ja kirkko. He ovat yllyttäneet kielteisen turvapaikka päätöksen saaneita maahanmuuttajia jäämään maahan salaa. Tämä takaa varmasti sen, että työpaikoilla tapahtuu paljon väärinkäytöksiä lisää. 

Siivousala ei varmasti ole ainoa, missä väärinkäytöksiä ilmenee. Myös ravintola, rakennus kauneudenhoito ja maataloudessa tapahtuu  väärinkäytösiä. Eikä kaikki Hesarin mainitsevat hyvät siivousalan yrityksetkään kestä läpivalaisua. Pitää muistaa, että siivousalalla on myös toinen puoli. Miten paljon tietyt siivosalanyitykset saavat tukea siitä, että työllistävät maahanmuuttajia. Myös tätä voitaisiin tutkia. Eivätkä läheskään kaikki siivousalan työntekijät ole hyviä työntekijöitä. Ylivoimaisesti parhaiten pärjäävät ne, joilla on todellinen motivaatio oppia Suomen kieli. 

Politikot voisivat ottaa itse kopin omista virheistään. Jos itse tehdään omaan taskuun reikä, niin ei pidä ihmetellä mihin ne rahat hävisivät. Pimeät ja sekavat työmarkkinat eivät ole kenenkään etu. Mitä suuremmaksi paperittomien joukko kasvaa, niin sitä suuremmat onglmat ovat edessä.

#työmarkkinat #väärinkäytöksetsiivousalalla #siivousala #maahanmuuttajat #laittomatmaahanmuuttajat #siivousalanyritykset #pimeättyömarkkinat #paperittomat #paperittomatmaahanmuuttajat #helsinginsanomat #hesari #suomenkieli #päiväkotiensiivous #koulujensiivous #politikot #ravintolaala #siivousala #työntekijä

Jaa tämä sivu