14. touko, 2020

Pohdiskelua

Viime viikkoina on paljon keskusteltu tuesta yrityksille ja ravintoloille. Asia on erittäin tärkeä. On kuitenkin ikävää seurata kuka tukea saa ja kuka ei. Näyttää siltä, että pienet yritykset jäävät taas ilman tukea. Sen sijan Tv-maailmasta tutut julkkikset ovat saaneet hyvin tukea, kunhan tulevaisuudenvisio on ollut Hollywoodin kirkas ja mieleenpainuva. Kukaan ei kuitekaan tiedä tulevaisuudesta ei edes Ely-keskukset ja Business Finlandit. Sen takia Korona-tukea olisi pitänyt jakaa paljon laajemmin. Kaikilla ei ole konsultteja tekemään anomuksia. Kukaan ei tiedä mikä on huomispäivän suunnannäyttäjä.

Sen sijaan keskustelun asteelle ei ole päässyt tuet sosiaali ja terveysalalle. Siellä on paljon yhdistyksiä, jotka tekevät jokapäiväistä työtä sairaiden hyväksi. Yhdistysrten auttamisesta ei ole puhuttu mitään, vaikka meillä on muka maailman oikeudenmukaisin ja tasa-arvoisin hallitus. Monissa pienissä paikakunnilla sosiaali ja terveyspalvelut ovat kriisissä, kun kaikki huomio menee auttamattomasti koronaepidemian hoitoon. Siellä oireillaan ja kovaa. Jonkun pitäisi puhua heidän auttamisestaan ja tukemisestaan. Omaishoitajat ovat helisemässä. Heillä oli edes pieni aika levähtää päivisin. Nyt samaa lepoa ei ole, koska monet hoitopaikat ovat kiinni. Sotenpalvelujen tarkoitus on parantaa ihmisten peruspalveluja. Nyt niin ei suinkaan ole. Monissa paikoissa vanhukset ovat todella yksin ja heillä on itsetuhoisia ajatuksia. Nyt nopeasti tukea yleishyödyllisille yhdistyksille sotealalla. Muuten kunnian kukko ei laula aamuisin, eikä päivisin ja ongelmia selvitetään vielä vuosien päästä.

#yritystuki #ravintolatuki #yritykset #suomenyritykset #elykeskus #businessfinland #pohdintaa #sote #sotepalvelut #omaishoitajat #oireilua #hoitopaikka #hoitopaikatkiinni #tuki #hallitus #oikeudenmukainenhallitus #sosiaalijaterveyspalvelut

Jaa tämä sivu