29. maalis, 2020

Hiljaista

Tämä yksi kuva kauppakeskuksesta kertoo hyvin miten hiljaista niissä on juuri nyt. Kuvan otin eilen lauantaina Forumissa puolenpäivän aikaa. Se kertoo minkälaista tuskaa kauppakeskuksien yrittäjillä on. Sponda hoitaa Forumin kiinteistöjä. Monet kiinteistöjen vuokraajat, kuten Citycon on ilmoittanut, että heillä vuokranmaksu jatkuu edelleen normaalina. Kuitenkin samaan aikaan Euroopan Keskuspankki EKP antaa tukia Cityconille(lähde:Taloussanomat 25.3). Tämänlkaltaiseen riistoon pitäisi hallituksen puuttua nyt kovalla kädellä ja vapauttaa yrittäjät vuokranmaksusta Korona-viruksen ajaksi. Muuten tätä vyyhtiä käsiyeellään vielä vuosien kuluttua.

Helsingin kaupunki teki hienon ratkaisun ja antaa vuoraajilleen kolmen kuukauden vapauden vuokranmaksusta. Vaikka Helsingin kaupunki on tehnyt paljon huonoakin yrittäjäpolitiikkaa, niin tässä asiassa kaupunki toimi hyvin ketterästi ja todella esimerkillisesti. Jos tämä on Jan Vapaavuoren aikaansaannoksia, niin siitä todella iso sulka hänelle.

#forum #sponda #citycon #kauppakeskus #mall #kiinteistöyhtiö #photography #fotography #ekp #koronavirus #taloussanomat #janvapaavuori #helsinki #helsinginkaupunki #vuokkra #yrittäjät #suomenyrittäjät 

Jaa tämä sivu