22. maalis, 2020

Musta surma

Koska eilen oli aikaa, niin luin mustasta surmasta. Vaikken paljoa ymmärrä koko asiasta, niin silti tuli sellainen tunne, että jotain yhtäläisyykisiäkin löytyy Koronan kanssa. Elettiin 1300 lukua. Tauti tuli Etelä-Venältä tai Kiinasta. Eli samalta suunnalta, mistä nykytutkijat odottivat nykyisen tautiepidemian alkavan. Tiedettiin, että virusepidemia alkaa, muttei sitä milloin. 

Mustaan surmaan kuoli 30-60% väestöstä eli 25-50 miljoonaa. Mongolit toivat taudin Eurooppaan. Euroopassa tauti alkoi Italiasta ja levisi sieltä alppien kautta Espanjaan ja Ranskaan. Suomessa ja Islannissa ei ollut mustaruttoa, koska olimme silloin eristykisissä. Suomessa joitakin tiloja on autioitunut, mutta ei tiedetä minkä takia. Tuohon aikaankin pellot jätettiin kyntämättä ja liikkeet laitettiin kiinni. Taiteen saralla sarkasmi, realismi ja toivo kasvoivat. Se on hyvä ohjenuora nykyihmiselle Koronankin voittamisessa. Toivo on elämohjeista suurin.

Toivottavasti tauti saadaan poistettua. Kaikki riippu siitä, että löytyykö asiaan rokote ja miten nopeasti. Mitä jos tauti kestää vuosia. Pitääkä vanhusten olla karanteenissa vuosia ja unohdetaanko heidät asuntoihin?  Kukaan ei tiedä vastausta, vaan meidän pitää odottaa tyynenä. Elämä on suurta, sitä pitää osata kunnioittaa.

#mustasurma #korppi #hauta #allanpoe #realismi #rokote #sarkasmi #toivo #elämänohje #vahukset #karanteeni #asunto #realismi #italia #espanja #ranska #kaupatkiinni #likkeetkiinni #yrityksetkiinni #ohjenuora #elämä #elämäonsuurta #mustarutto #suomieristyksissä #tautiepidemia #kiina #nykyihminen #asunnot #unohdetaankovanhukset #nevermore #paulgauguin Yritykset #yrittäminen

Jaa tämä sivu