11. maalis, 2020

Korona

Korona-virus riehuu ympäri maailmaa. Euroopassa se vaivaa eniten Italiaa. Maassa taitaa olla kuollut enemmän ihmisiä kuin koko muussa Euroopassa. Tilanne voi olla kokonaan toinen jo parin kuukauden kuluttua. Paljon ehtii vielä tapahtua ja kukaan ei tiedä tulevaa. Tartuntamäärät ovat kovassa kasvussa Tukholmassa ja Helsinki, sekä Uusimaa seuraa nopeasti perässä.

Peruutin ulkomaanmatkani ensi viikolta. En pelkää kuolemaa, mutta en halua sitä, että veisin taudin mukanani tai toisin sen tullessani Suomeen. Kuulun itse myös riskiryhmään. Uskon kuitenkin jos epidemia kasvaisi todella suureksi, niin minulle ei riittäisi hoitoa. Olen turhan vanha ja minulla on muitakin sairauksia.

Katsotaan mihin taudin yleinen suunta vie. Tämä tauti ainakin todisti sen miten haavoittuvassa maailmassa yhä elämme. Koronaa voi olla missä vain, joten on parasta, että olemme rauhallisia, mutta teemme kaikkemme taudin pysäyttämäksi. Koko maailma ei voi lamaantua taudin edessä, sen kulku on pysäytettävä. Kuitenkin Koronaakin ymmärrän edes hiukan paremmin kuin sitä, että vanhuksia ei hoideta kunnolla Suomen hoitolaitoksissa.

#korona #koronavirus #koronaansairastuneet #koronaitalia #italia #kuolema #riskiryhmä #hoito #valikoivahoita #sairaus #vanhukset #vanhustenhoito #hoitolaitos #tukholma #helsinki #uusimaa #suomi 

Jaa tämä sivu