11. tammi, 2020

Lyhennetty työviikko

Vaimon ystävä Yhdysvalloista kyseli Jaanalta, että onko hänellä neljän päivän ja kuuden tunnin työviikko. Jaana vastasi, että ei ole ja tuskin edes koskaan tulee. Deb sanoi, että eikö se olisi kiva. Jaanan kertoi, että ei, sillä sehän pienentäisi palkkaakin paljon. Siihen Debikin myönsi, ettei se olisikaan sitten kivaa.

Kivaa on kuitenkin tainnut olla Sanna Marinin hallituksen pikkujouluissa. Rahaa kului komeat 38000 euroa ja siitä buffet vei 26000. Aika kiva pikku summa, kun sillä normaalissa buffetissa ruokkisi 1300 henkeä ja ruoka olisi silti varmasti helkutin hyvää. Katri Kulmuni ei taida olla läheskään niin tarkka valtiovarainministerinä kuin edeltäjänsä. Sanna Marinin hallituksessa on nyt 13 valtiosihteeriä ja 69 erityisavustajaa. Haukuttu Juha Sipilän hallitus pärjäsi neljällä valtiosihteerillä ja 42:lla erityisavustajalla. 

Pyrokratia kasvaa siis koko ajan maassamme. Pyrokratia tappaa niin talossa kuin puutarhassa. Ei siis ihme, että pienyrittäjät Suomessa voivat koko ajan huonommin. Suuri virkamieskoneisto takaa sen, että mikään ei suju vientialalla. Ei siis ihme, että vientimme pieneni taas marraskuussa ja vaihtotaseen alijäämä kasvaa. Onneksi oli sentään hallituksella oikein kivat pikkujoulut. Sillä katajainen kansa jaksaa tämänkin vuoden ja mummot, sekä papat vanhainkodissa taputtavat käsiään.

#hallitus #neljäpäiväntyöviikko #sannamarininhallitus #sannamarin #katrikulmuni #pienyrittäjät #hallituksenerityisavustajat #valtionvarainministeri #juhasipilä #suomenulkomaankauppa #vienti #valtiosihteeri #pyrokratia #hallituksenbuffet #yhdysvallat #kuudentunnintyöviikko #työviikko #hallituksenpikkujoulut

Jaa tämä sivu