7. loka, 2019

Doha

Dohan kisat menivät suomalaisilta juuri nin huonosti kuin ounastelimme. Kukaan suomalainen ei yltänyt Dohassa suureen venymiseen. Vain naismaratoonarit ja kävelijät ylittivät itsensä kuumissa olosuhteissa Dohassa.

Meidän valmennussysteemi ei tuota huippuja aikuisten sarjoihin. Moni junioriiässä huipulla ollut ei ole sitä aikuisiässä. Myös johtajien määrä on ylimitoitettu. Varmasti yhtä hyvä tulos olisi saavutettu vaikkei yhtäkään johtajaa olisi ollut mukana organisaatiossa Dohassa. Meillä ei ole montakaa huippurheilijaa, jolla olisi edes pieni mahdollisuuksia päästä palkintopallille. Siitä kertoo sekin, että vain muutamille Tokion olympialaiset on ensi vuoden päätavoite, vaan EM-kisat. Nyt pitäisi kyllä uudet tuulet puhaltaa valmennuksessa. Siitä ei taida olla toiveita, vaan meidän valmennus on nyt yhtä reikäinen, kun kuvan olympiastadionin runko. Onneksi voimme kuitenkin nauttia muiden pohjoimaiden menestyksestä. Meillä joku mättää valmennuksessa ja pahasti. Kohta naisetkin heittävät keihästä pidenmälle kuin suomen miehet. Tosin urheilu ei ole omassa gategoriassa samanlaisessa arvostuksessa kuin ennen. Monet kultturin alat ovat ajaneet jo urheilun ohitse. Silti toivoisin suomalaisten menestyvän urheilussa.

#doha #dohanmmkisat #yleisurheilu #suomenyleisurheilu #valmennus #urheilunjohtoporras #junioriurheilijat #huippuurheilija #naiskeihäänheittäjät #olympialaiset #tokionolympialaiset #valmennus #kulttuuri #palkintopalli

Jaa tämä sivu