6. loka, 2019

Silakkamarkkinat

Stadin perinteiset silakkamarkkinat alkoivat tänään Kauppatorilla. Perinteitä jo vuodesta 1743. Minä kävin kuvaamassa ja ostin vähän tuliaisikin kotiin. Minä hankin kotiin kirjolohta ja savustettua ahventa. Kyllä oli hyvää. Vielä illaksi jäi syötäväksi lohirullaa. Kyllä kala on buenoa, kun se on tuoretta ja hyvin tehtyä. Hyvä kala ei ainakaan minulle ole kuivaa, vaan siinä pitää olla mukana mehevyyttä ja kosteutta. Nämä kalat tulivat ammattikalastajilta Pyhtäältä.

Kyllä Stadin silakkamarkkinoilla on mukava käydä joka vuosi. Pidän niin paljon saaristolaistunnelmasta, katajista, tyrnimarjasta, vanhoista silakkaverkoista, tullista, kohoista, villalangasta ja maustesilakkapurkeistä. Tyyntä vedenpinnalla, syksyn kirpeyttä ilmassa ja tunnelmaa. Niistä syntyy silakkamarkkoinoiden aito kosketys.

#silakkamarkkinat #silakka #maustesilakka #silakkaruoka ##lohirulla #kirjolohi #ahven #savuahven #kala #tyrnimarja #villalanka #tuorekala #kotimainenkala #savustettukala #pyhtää #kauppatori #ammattikalastaja #silakkaverkko #tulla #korkkikoho #verkko 

 

Jaa tämä sivu