10. syys, 2019

Uusi Lastensairaala

Ylen MOT: haastattelemat uuden Lastensairaalan hoitajat kertoivat vakavista ongelmista potilasturvallisuudessa. Myös sairaalarakennukseen liittyy vakavia ongelmia. On todella surullista, ettei asiat ole kunossa. Vaikka Uusi Lastensairaala saatiin kasaan kansan hyvällä tahdolla. Myös minä ja Jaana annoimme pienen panoksen sairaalan eteen. Eikö tässä sairaalassa pitäisi olla tarpeeksi sairaanhoitajia. Tässä sairaalassa hoidetaan Suomen ongelmallisimmat pienet potilaat oli sitten kysymys syövästä, sydänasioista tai elinsiirrosta. Eikö näillä pienillä potilailla olisi oikeus kohdata ongelmansa parhaan mahdollisimman hoivan tukemana?

Vaikka sydänosaston valitus on HUS:n hallitukselle ja aluetoimistovirastolle tehty ilman asianomaisten allekirjoitusta, niin ymmärrän asian täysin. Ystäväni on kertonut, miten he eivät voi kertoa räikeistä rikkomuksista eräässä Helsingin sairaalassa. Muuten he menettäisivät työpaikkansa. Pelottelu on hyvin yleistä sairaaloissa. 

Perkele, pankaa nyt asiat kuntoon. Miettikää sitä, että oma lapsenne tai lapsenlapsenne joutuisi hoitoon, eikä paikalla olisi tarpeeksi sairaalahenkilökuntaa tai se ei olisi tarpeeksi osaavaa. Kyllä nämä on kansan mielestä asioita, jotka pitäisi panna ehdottomasti ensimmäiseksi kuntoon.

#mot #uusilastensairaala #lapsipotilaat #hys #alueroimistovirasto #sairaala #syöpä #elinsiirto #sydänsairaus #helsinginsairaalat #lapset #lapsenlapset #pelottelusairaanhoitopiireissä #pelottelusairaalassa #sairaalahenkilökunta #potilasturvallisuus #Yle #motyle

Jaa tämä sivu