9. elo, 2019

Ilmastohäkkyrää

Eilen saatiin taas yksi ilmastonmuutosraportti lisää. Ei taida mennä nykyisin päivääkään, ettei saataisi lisää uutisia ilmastonmuutoksesta. Tällä kertaa julkaistiin ilmastopaneeli IPCC raportti. Aika kevyttä kauraa se tuntui olevan. Metsää ei saa hakata ja ympäristöministeri Krista Mikkonen sanoi, että me syödään aivan liikaa lihaa. Mitä jos me kaikki oltaisiin vegaaneja? Kuoltasiinko me sitten kasvihuonepäästöihin? Tämä taitaa olla tulevien vuosien trendi. Ilmastouskovaiset huutavat ilmastomuutoshoosiannaa yhdessä kuorossa.

Miksi meidän Kiinan ja Intiantuonti sitten kasvaa? Miksi ostamme tavaraa maista, jotka eivät välitä ilmastoasioista? Miksi pakkausmateriaalien määrä kasvaa? Onko ilmastoasioilla mitään väliä, jos syntyvyys kasvaa rähjähdysmäisesti kehittyvissä maissa? Väkeä tulee lisää kuin meren mutaa, mutta Teppo Taavitsaisen pitää luopua työpaikastaan ja siirtyä syömään rekalla kaukomaista tuotettua vegaaniruokaa. Perhe lähti jo lätkimään, mutta onneksi maailma pelastuu. Pitäisikö tehtaat lopettaa pienissä kaupungeissa Suomessa, jotta kaikki muuttaisivat Helsingin Viikkiin chillailemaan ja syömään tofua. Ei tuoteta mitään, eikä tehdä työtä. Eletään vaan vastikkeettomalla sosiaaliturvalla ja kasvatetaan piristekasveja suihkun nurkassa.  Pössytellään ja tanssitaan hurmiossa reggaetä ja nautitaan siitä, että vihdoinkin maailma pelastuu. Muistellaan miten se Ylivainio sen aallon tekikään. Samaan aikaan pikaruokapaikkojen annetaan tuottaa joka tunti pillejä, pakkauksia ja kahvimukeja miljardeja päivässä. Mikromuovit hajoaa merissä. Suurin osa niistä kertakäyttömuoveista on metsissä, kaduilla ja meressä. Pelkästään Britannian McDonalds tuottaa 180 miljoonaa muovipilliä päivässä. Kansanedustajat ajaa taksilla Stockan herkkuun ja Finnairilla pelaamaan jalkapalloa muiden maiden kansanedustajien kanssa. Lehdet kirjoittavat ja ihannoivat suuria risteilijöitä ja suuria rock-konsertteja. Samaan aikaa pieni hiiri miettii, että ovatko kaikki tulleet hulluksi. Pitäisi erottaa juusto ja rotanmyrkky toisistaan!

#ilmastomuutos #vihreät #kristamikkonen #suljetaantehtaat #työpaikat #chillailu #chillaillaan #virkistyskasvi #vastikketonsosiaaliturva #jalkapallo #finnair #stockmann #stokkanherkku #taksi #kansanedustajantaksimatka #pikaruokapaikat #mcdonalds #britannia #miromuovi #muovi ilmastomuutoshoosianna #hiiri #rotanmyrkky #reggae #kahvimuki #muovinenkahvimuki #kertakäyttömuki #kertakäyttömuovimuki

Jaa tämä sivu