1. elo, 2019

Lähiruoka

Lähiruoka on trendikästä. mitä lähempää lähiruoka tulee, sitä parempi. Sienet, marjat, vihannekset, hedelmät, liha ja kalat. Parasta lähiruoka on silloin, kun se myydään kuluttajalle ilman muovia ja myymäläpakkauksia. Tuoreus on ylivertaista ja tiedetään mistä tuote on peräisin.

Kala on hyvää lähiruokaa. Suomessa on tarpeeksi kalaa, joten kalaa ei tarvitse tuoda ulkomailta. Eniten käytettyjä suomalaisia kaloja ovat hauki, kuha, ahven, kirjolohi , silakka ja muikku. Sen sijaan harvemmin ruokapöydässä on kotimaista kampelaa, lahnaa tai lohta. Lohi tulee yleensä Norjasta, mikä on huono asia. siimä on mukana rutkasti antibiootteja. Tenon lohi on Suomessa huipptuote, mutta sitä on harvoin saatavilla. Itse syön eniten muikkua, haukea, kirjolohta ja kuhaa. Kirjolohikin on nykyisin ok tuote, jos se on kasvatettu kiertovesialtaissa.

Sienisadossta saattaa tulla huono, mutta tilanne voi muuttua todella nopeasti, joten odotellaan miten tilanne elää.

#kiertovesiallas #kuha #hauki #silakka #sieni #marja #muikku #kampela #lohi #tenonlohi #lahna #antibiootti #kirjolohi #sienet #sienisato #lähiruoka #trendikäs #suomi #suomessa #saatavuus

Jaa tämä sivu