20. heinä, 2019

Kylmä suihku

Palkittu Guardianin taidekriitikko Jonathan Jones latasi kylmän arvostelun, jossa hän lyttäsi yhden maamme tunnetuimman taiteilijan Helen Schjefbeckin. Näyttely on kyseisen taiteilijan ensimmäinen Englannissa. Kriitikko haukkui teoksia niin älyllisesti kuin teknisesti. Teokset olivat kakkoluokan taidetta ja teosten raahaaminen esiin taidehistorian varastosta on kuulemma turhaa ja masentavaa. Jones on arvostellut taidetta Guardianissa vuodesta 1999 lähtien.

Kohtasiko suomalaista taidetta nyt todellinen onnenpotku? Kun oikein kunnolla vedetään kölin alta saattaa sillä olla todella hyvät seuraukset. Tämänhän muistamme hyvin toimineen ennenkin taiteen historiassa ainakin impressionistien ja fauvistien kohdalla. Suomalaisen taiteen onneksi Schjerfbeckin näyttely Englannissa on saanut hyviäkin arvosteluja. Yleensä taide nousee silloin arvossaan, kun joku kriitikko kunnolla haukkuu ja toiset kehuu. On mielenkiintoista katsoa tulevina vuosina mitä tuleman pitää.

#iltalehti #jonathanjones #kylmäsuihku #helenschjerfbeck #maalaustaide #taide #painting #taidekriitikko #kritiikki #taidenäyttely #helenscherfbeck #impressionismi #fauvismi #taide #taidekritiikki #taidekriitikko  #tammisaari

Jaa tämä sivu