14. kesä, 2019

Teno

Tenokin alkaa lähestyä pikkuhiljaa. Vielä pari viikkoa pitäisi odotella. Ei ainakaan ole vielä paljoa tullut lohia Tenosta, ainakaan vapavälinein. Muutamista on ollut kuvia, mutta lopulta ei tiedä, onko ne saatu kuitenkin kulkuttamalla. Nyt kulkuttaminenkin on jo loppunut. Välillä luntakin oli jo sen verran, että maa oli valkoisena. Kunhan tuo vesi vielä jatkaisi nousuaan. Polmakin kaikuluotaimen mukaan kalaa olisi noussut saman verran, kun viime vuonna tähän aikaan. Sehän ei ole paljon se. Kuitenkin pohjoiseen lähdetään nauttimaan oli tilanne mikä tahansa.

Kaikista eniten odotan sitä, että pääsen maanomistajan luvalla kalastamaan yölläkin. Se on taas aivan uusi kokemus muutaman vuoden totaalisen päiväkalastuksen jälkeen. Päiväkalastus on kuitenkin parasta, jos sää on pilvinen ja välillä vähän ripottelee. Kuitenkin uskon yökalastukseen lopullisesti vasta siihen sitten, kun se lupalappu on kourassa. Pessimisti ei pety.

Viimeisen viikon kotona yritän sitoa lohiperhoja innokkaasti. Niitähän ei tarvittaisi enää yhtään lisää. Onhan niitä ainakin muutamaan loppuelämään. Kuitenkin välilä perhojen sitominen on niin mukavaa, että niitä lohiperhoja on vain tehtävä lisää. Niitä ei ole mukana koskaan liikaa. Kohta näkee syödäänkö jouluna tenolaista lohta vai pysytäänkö vain joulukinkussa. Lohta ei oteta, se annetaan.

#lohi #teno #vapavälinein #kulkuttamalla #valokuva #kaikuluotain #polmanki #maanomistajanlupa #pessimistieipety #kaikuluotain #joululohi #joulukinkku #kinkku #lupalappu #päiväkalastus #lohiperho #tenonlohi #innokkaasti 

Jaa tämä sivu