12. kesä, 2019

Setämies

Tänään oli mielenkiintoinen keskustelu Ylellä siitä, saako ministeriä sanoa "jääprinsessaksi". Lopputulos oli se, että miestä saa kutsua setämieheksi, mutta naista ei jääprinsessaksi.

Alan olla kyllä tähän maailmaan turhan vanha. Siksi olen vanha setämies. Olen vanha käppänä turskannahka, joka ei vielä käytä smurffipillereitä. Mielestäni naisia, miehiä ja vähemmistöjä voi nimitellä pakinoissa ja novelleissa. Mustaa huumoria pitää saada viljellä. Muistan, kuinka eräs tunnettu juutalainen kertoi eräässä haastattelussa, että he käyttävät hyvin ronskia huumoria itsestään. Musta huumori voi viedä asioita todella paljon eteenpäin. Joku voi pahottaa mielensä toisesta ja toinen ihan eri asiasta. Jos pahoitamme mielemme kaikesta, meidän pitää uudelleen asuttaa kallioluolia. Silloinkin pahottaisimme mielemme siitä, että joku kävisi meidän majakentillä riistaa pyytämässä.

Ei eri tyylilajeja voida kieltää. Politikkojen ja julkisuuden henkilöiden pitää kestää absurdiakin kielenkäyttöä. Kuitenkin pakinoissa, blogeissa ja novelleissa kirjoitetaan kieliposkessa. Niistä ei kannata kenenkään miestä pahoittaa tai on väärällä alalla. Niiden määrä tulee kuitenkin kasvamaan tulevina vuosina. 

#setämies #jääprinsessa #mustahuumori #absurdi #kielenkäyttö #novelli #pakina #juutalainen #blogi #pakina #novelli #kieliposkessa #vähemmistöt #turskannahka #smurffipilleri #luola #luolaihminen #majakenttä

Jaa tämä sivu