24. touko, 2019

Lupia

Eilen sain todella yllättävän puhelun. Juha soitteli eilen ja kysyi, että haluanko kalastaa yöllä Tenolla. Sanoin, että haluaisin mutta se ei ole mahdollista. Kuitenkin ilokseni sain kuulla, että nyt myydään ylimääräisiä maanomistajien lupia. Ostin 3 lupaa kahdelle viikolle. Olsin ostanut enemmänkin, mutta pitä säästää niitä myös muille Lohirannan kalastajille. Onpa upeaa,  nyt kolmena päivänä saan kalastaa 24 tuntia päivässä, jos haluaisin. Tämä on juuri sitä parasta saa mennä joelle koska haluaa. En kalasta kaikkea aikaa, sillä kalastuksen pitää olla hauskaa.

Mielestäni sama toimisi muutenkin. Kalastajat jakautuisivat tasaisemmin vuorokauden ympäri ja voisi kalastaa silloin kuin huvittaa. Olisi yksinkertaista, kun olisi kalastajakohtaiset saaliskiintiöt. Jokaisen kalan jälkeen pitäisi laittaa lohen pyrstöevään saalismerkki. Lohimääriin voitaisin puuttua vielä kesänkin aikana. Kaikki voittaisivat tässä hommassa. Kuitenkin suuresti kiitoksia tästäkin, tämä oli ensimmäinen järjen ääni pitkään aikaan Tenolla. Syvästi ja nöyrästi kumarran. Päivälläkin saa kalaa, kun sää vaihtelee. Kuitenkin helleviikolla se on aika mahdotonta Tenolla. Viime vuonna oli juuri hellepäiviä ja yli 95 % lohista tuli yöllä.

Nyt pääsee vielä tässä elämässä kokemaan Tenolla ilta ja yökalastuksen hienouden. Pääsee ihailemaan hienoja valoilmiöitä ja ottamaan niistä kuvia.

#teno #tenojoki #lohijoki #maanomistajanlupa #saaliskiintiö #tenonyökalastus #lohijoki #lohiranta #saalismerkki #sirma #nuorgam #helle #tanariver #pyrstöevä #iltakalastus #yökalastus #valoilmiö

Jaa tämä sivu