29. huhti, 2019

Hallitusvalssia

Punaisten ja vihreiden poskivalssiin on saatu ensimmäinen särö. Vihreät ovat saaneet karkkikaupassa itkupotkuraivarit, kun Antti Rinne on luvannut tukea Kemin jättisellutehdasta. Minun nuoruudessani kouluissa näytettiin filmejä, että Suomi elää metsistä. Nyt siellä näytetään filmiä, että Suomi elää ilmastomuutoksesta ja kehitysavusta. Saahan sitä uutta lainaa maailmalta valomerkkiin asti ja kotimatka hoituu iloisesti taksilla. On helppoa huudella Viikin pelloilta pellavahousuissa hamppusätkä suupielessä. Pitäisi käydä katsomassa Kemissä ja Keminmaalla arkea. Se ei ole niin helppoa, että maitolitran hintaa pitäisi kaupassa nostaa ilmastomuutoksen nimissä. Se ei tuo työpaikkoja, eikä luo uskoa tulevaisuuteen. Pitää muistaa, että kyllä ne rekat ja valtamerilaivatkin saastuttavat, kun tofua rahtaavat ahkerasti hipstereille. Ennen vaalia vihreät jakavat esitteitä kauppakeskuksissa. Vaalien jälkeen kahliudutaan sitten Ruohonjuuri-kaupan kangaskassi telineeseen vihreiden ketjujen avulla. Pitää kuitenkin muistaa, että vihreät olivat vaaleissa vasta viidenneksi suurin puolue. Ville Niinistön märkä enneuni, että vihreät olisivat vaalien jälkeen suurin, eivät toteutuneet. Jopa Persut painelivat ohi niin, että vihreiden pellavahousujen puntit vain lepattivat. Sen takia pitäisi koittaa muistaa olla realisti. Vai pitäisikö antaa kolehti, että vihreiden markkinamiehet pelastaisivat meidät ilmastomuutokselta. Ovat ne sen verran kyvykkäitä visionäärejä omissa säätiöissään. Jos kuitenkin ensin käytäisiin hallitusneuvottelut aidosti läpi ihan kaikkien puolueiden kesken.

Kunhan vaan Rinne ei nyt ilmottaisi, että sellutehdasta ei tule Kemiin, vaan se rakennetaan Afrikkaan Suomen kehitysmaarahoilla. Ihan oikeita työpaikkoja pitäisi olla Suomessakin, jos täällä halutaan syödä leivänpäällä muutakin kuin ylähuulta.

#kemi #keminmaa #vihreä #villeniinistö #enneuni #hallitusneuvottelut #ilmastomuutos #ruohonjuuri #ruohonjuurikauppa #kauppa #kangaskassiteline #viikki #viikinpelloilta #marisätkä #kehitysmaa #sellutehdas"afrikka #pekkarinne #demarit #leipä #syödä #ylähuuli #persut

Jaa tämä sivu