25. huhti, 2019

Lippuja

Nyt on liput Pariisiin hankittu. Hotelli ei ole hieno, mutta mahtavava paikka aivan Montmartren ytimessä. Siis siellä mitä Pariisin boheemiksi osaksi sanotaan. Tietysti se ei ole enää niin boheemi kuin silloin kun Edit Piaf värisytti äänijänteitään siellä. Nuoremmat tuntevat kaupunginosan riemastuttavasta elokuvasta Amelie. Halusin sinne missä suuret taiteilijat ovat joskus asustaneet, ryypänneet naiskennelleet ja joskus jonkun taulunkin kyhänneet. Oi niitä aikoja. Georges Braque, Pablo Picasso, Amedeo Mogdialiani, Suzanne Valadon, Kees van Dongen ja Maurice Utrillo vain muutamia mainitakseni. Mikä määrä tarinoita ja elettyä verevää elämää.

Hotellimme "Des Art Montmartre" on pieni, mutta idyllinen. Ulkonäkö on kuin Amelien elokuva maailmasta. Hotellia kehutaan kodinomaiseksi, siistiksi ja henkilökunta on palvelualtista. Mitä sitä muuta tavis hotellilta kaipaa. Lähellä ovat Place Blanchen metroasema ja julkkisten kuuluisa hautausmaa Cimetiere De Montmartre. Erotiikkamuseokin olisi ollut lähellä, mutta paikka on nyt ikävä kyllä suljettu. Kauheaa miten tämä maapallo muuttuu huonompaan suuntaan. On siinä lähellä myös Pigalle, mutta sen kulta-ajasta on aika jo pahasti ajanut ohitse. Onneksi mmaamerkki Moulin Rouge on sentään vielä paikoilleen.

Koko viikko Montmartrella, joten aivan mahtava fiilis. Nyt otetaan Mortmartren takapihoista ja kujista selvää. Ei teidä vaikka palaisin matkalta baskeri päässä ja rusetti kaulassa. Matkalla voin kasvattaa ylevät viikset, jotka kiemurtelevat surrealisti Dalin tavoin. Pariisi täätä tullaan, oletko valmis?

#pariisi #mantmartre #edithpiaf #amelie #elokuvaamelie #metro #pariisimetro #idyllinen ##desartmontmartre #cimetieredemontmartre #erotiikkamuseo #erotiikkamuseopariisi #pigalle #moulinrouge #revyy #cancan #dali #salvadordali #dalinviikset, Georgesbrague #suzannevaladon #mauriceutrillo #amedeomodigliani #juankris #keesvandongen #pariisinerotiikkamuseo

Jaa tämä sivu