1. huhti, 2019

Soihdunkantajat

Soihdunkantajat poistuvat Helsingin päärautatieasemalta

 Soihdunkantajat poistuvat syksyllä 2019 Helsingin päärautatieasemalta. Emil Wikströmin 1914 suunnittelamat soihdunkantajat poistuvat Helsingin päärautatieasemalta. Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianmäki ja Museoviraston ylijohtaja Elina Anttala ovat päässeet sopuun Lyhdynkantajien poistumisesta rautatieasemalta. Neuvotteluja on käyty usean vuoden ajan. Tilalle tulee sukupuolineutraalimpi teos ”Idän ja lännen karhut kohtaavat pyörätien rauhankulkueessa”. Teos kuvaa paremmin nykyistä maailmaa, kun vanhakantaiset miespatsaat. Pallonmuotoisia lyhtyjä kannattelevat lyhdynkantajat ovat saaneet arvosteluja myös maailman muilta tasa-arvovaltuutetuilta. Viimeksi asiaa on arvostellut viime viikolla Kiinan Li Wang. 

Työ patsaiden poistamiseksi alkaa syyskuussa 2019 ja patsaiden poistaminen vaatii suuren K5634-XYfg luokan nosto-operaation. Kaivokatu ja Mannerheimintie ovat poikki kuukauden ja liikenne ohjataan muiden reittien kautta, kuten Bulevardin. Jotta ilmastojälki olisi mahdollisimman pieni käytetään nostoperaatiossa vetykäyttöisiä nostokurkia. Myös rautatieaseman sisätilat saavat uutta toimintaa. Sisätiloihin tulee sisähuvipuisto ja Attendon “ Extra Budjet” vanhainkoti. Työn on tarkoitus olla valmiina jo ennen 1.4.2020.

#soihdunkantajat #kivityömiehet #helsinginrautatieasema #karhut #emilwikström #tasa-arvovaltuutettu #museovirasto #bulevardi #mannerheimintie #kaivokatu #nostooperaaio #miespatsaat #rauhankulkue "karhut #lyhdynkantaja #helsinginpäärautatieasema

 

 

Jaa tämä sivu