30. maalis, 2019

Perusuomalaiset

Viimeisistä kakdesta viikosta tulee todella mielenkiintoset vaaliknetillä. Viimeinen Ylen Gallup sähköisti tunnelman. Perussuomalaiset oli noussut gallupissa jo kolmanneksi ohittaen jo vihreätkin. Mihin Perussuomalaisten kiito riittää? Voivatko he jopa nousta suurimmaksi puolueeksi. Vastaus on kyllä, mutta siihen on vielä yksi suuri este ja se on äänestäminen. Lähtevätkö Perussuomalaiset äänestämään. Politiikan tutkijoiden mielstä Perussuomalaisilla on eniten piiloon jäänyttä kannatuspotentiaalia.

Perussuomalaiset rokottavat varmaankin lopussa eniten Antti Rinteen ja Sosiaalidemokraattien kannatusta. Tapahtuuko kuin yleisurheilun ratakierroksella? Alku lähti hyvin käyntiin, mutta Rinne ja demarit hyytyvät viimeisessä sisäkaarteessa. Painuko Halla-aho voittajana maaliin? Se jää nähtäksi. Jos näin käy, nii se olisi vaalihistoriaamme ihmeellisimpiä voittoja. Jussi Halla-aho ei ole vaalikentillä tainnut luvata mitään. Perussuomalaisia on kohdeltu myös halveksuvasti, josta esimerkkinä Ylen viimeinen vaalitenttikin. Jussi Halla-ahon ei annettu puhua, vaan hänen vastauksensa keskeytettiin päälle puhumalla. Muutenkaan Yle ei vaalikeskusteluissa ole antanut puhua maahanmuutosta. Vaikeistakin asioista pitää Suomessa keskustella. Ne eivät häviä mihinkään, jos niistä ei puhuta. On hauska nähdä viimeisissä vaalitenteissä, miten muut puolueet haastavat Halla-ahon. Löytyykö Demareiden Antti Rinteestä ja Vihreiden Pekka Haavistosta kipinää. Miten käy Petteri Orpon ja Kokomuuksen. Kokomuksen kiriminen ykköseksi olisi paljon suurempi ihme, kun nyt Perussuomalaisten. Tuleeko näistä sittenkin ilmastovaalit, mutta ihan eri tavalla kuin odotettiin. Nyt on Perussuomalaisten momentum, mutta osaavatko sen käyttää hyväkseen. Sen tulevat viikot näyttävät.

Kuva otettu narinkkatorilla.

#perussuomalaiset #jussihallaaho #anttirinne #demarit #sosiaalidemokraatit #kokoomus #petteriorpo #vihreät #pekkahaavisto #vaalit2019 #ilmastovaalit #yle #vaalitentti #vaalikentät #maahanmuutto #keskustelu #halveksiminen #lengallup #gallup #äänestäminen #eduskuntaehdokas

Jaa tämä sivu