21. tammi, 2019

Apteekki

Voiko apteekkiin rakastua? Ainakin minä rakastuin sellaiseen viime viikonloppuna huutokauppa Helanderilla. Myyntiin tulee ensi lauantaina 26. tammikuuta vanha Fredrikintorin apteekki. Minulle tulee apteekista muistoja mieleeni. Olen ostanut sieltä särkylääkkeitä, salmiakkia ja puhdistettua bensaa. Apteekki valmistui 1800-luvun lopulla ja sen kalusteet ovat kauneinta jugendia. Mikä historiallisuus, muodot ja laatu. Ostaisin tämän itselleni jos olisi tarpeeksi rahaa ja tilaa.

Itse apteekin kalusto myydään yhtenä kokonaisuutena. Hinta voi olla mitä vaan 50 ja 100000 välillä. Epäilen kuitenkin ennemmin alarajaa. Toivottavasti ainakin yksi valveutunut ostaja löytyy. Nämä vanhat apteekit ja niiden kalusto ovat jo häviävää kulttuuria. Kalusteiden lisäksi Helanderilla on tämä apteekin pienesineistö. Tuhansia lasipulloja, purkkeja, muotteja, kirjallisuutta, vaakoja ja vaikka mitä apteekin histpriasta. Miten hieno kokonaisuus. Kuka haluaisi perustaa apteekkimuseon? Kalusteet sopisivat muihinkin museoihin, jugendmuseoon, kalastusmuseoon, lelumuseoon tai johonkin muuhun museoon.

Tulkaa siis lauantaina 26 tammikuuta Helanderin kuukausihuutokauppaan sankoin joukoin. Näyttö on viikolla. On siis todella paljon mielenkiintoista tavaraa. Mikä tilaisuus keräilijöille.

#helander #huutokauppa #huutokauppahelander #apteeeki #apteekkimuseo #museo #jugend #jugendstil #kello #pharmacy #fredrikintori #fredrikintorinapteekki #apteekkitavara #keräily #keräilyä #antiikki #keräilijä #pienesineistö #lasipullo #historia #artnoveau #apteeklipullo #auction #pahrmacyauction #medecine #medecinehistory #historia #myymäläkalauste #puu #puunveisto

Jaa tämä sivu