21. marras, 2018

Syntyvyys Suomessa

Ilta-sanomat on kertonut syntyvyydestä Suomessa. Meillä kuolee enemmän ihmisiä kuin syntyy. Tilanne on huolestuttava. Vielä huolestettuvampaa se on vuonna 2035, kun maamme väkiluku alkaa laskea. Tämän takia jokainen hyvä idea väkiluvun kasvattamisesi pitäisi ottaa tarkaan harkintaan. Teen nyt täten oma listan asian parantamiseksi. Lista on tehty täydellä vakavuudella ja kukaan ei saa sitä epäillä, ei ainakaan paljoa.

Mitään nopeaa kaavaa ei asiaan ole. Pitää vain kääriä hihat ja alkaa tehdä työtä asian tiimoilta. Yleinen turvattomuus on varmaankin yleisin syy lapsettomuuteen. Jos työpaikkoja olisi ympäri Suomea tasaisesti olisi niitä lapsia varmasti helpompi tehdä ja suunnitella.

Pekka Haavistokin otti asiaan kantaa. Tietysti se on tavallaan vähän kornia. Pekan sanomisesta otti lehdistö enemmän koppia kuin presidentti Sauli Niinistön tai ex-ministeri Antii Rinteen vastaavasta tekstistä. Kuitenkin on hyvä, että Pekkakin asian tiimoilta puhuu. Tämäkin kertoo kuitenkin ajastamme jotakin.

Vielä karmeammalta luvut näyttäisivät, jos kerrottaisiin miten lapsia syntyy pienillä paikkakunnilta Suomessa. Niissä missä työpaikat on Kiinassa ja lapsia ei enää synny. Siellä sijoittajat voivat ostaa koko kerrostalon 100000 hintaan tai paljon hlvemmala. Niissä paikkunnissa on toivo mennyt ja toivo ei  palaudu ihan hetkessä. Pitää tulla positiivisia uutisia ja toivoa elämään. Tosin tässä asiassa emme ole yksin, vaan tämä asia on ihan sama lähes kaikissa länsimaissa. Minkä takia. Kun ne pahuksen työpaikat on viety ulkomaille. Kuitenkaan tästä ei voida syyttää yrittäjiä. Jokuhan ne kaukoidänkin tavaratkin ostaa, muuten niitä ei tuotaisi ja teetettäis muualla.

            Ilkan teesit

1 Kaikille tärkeimmille lapsituotteille ruoka, asusteet, huonekalut, lastenrattaat, ja puulelut alv 0. Suositaan ekoloogisa materiaaleja.

2 Suomalaisille lapsiperheille samat tuet kuin maahanmuutajille asuntoasiossa ja arjessa. Maahanmuutto ei tule ratkaisemaan maame ongelmaa.

3 Lehdet alkavat julkkisten sijaan kirjoittaa vauvoista ja pitää vauvapalstoja.

3 Pienillä paikkakunnilla ja haja-asutusalueilla, valtio antaa vastasyntyneille perheille bonusrahaa.

4 Yle nostaa selvästi rooliaaan lapsiasioissa. Useita ohjelmia lapsen elämästä. Kannustetaan hankkimaan lapsia.

5 Parannetaan päiväkotien hoitajien palkkoja.

6 Koordinoidaan lapsirekat kiertämään Suomea esittelemässä lastenvaunuja, lastentuotteita ja antamassa yleistietoa lapsista ja lapsien hoidosta.

7 Luodaan lapsiystävällinen Suomi. Pitkäajan tavoite, paljonko lapsia pitäisi syntyä vuosittain. Luodaan vahvat puitteet syntyvyyden kasvulle.

8 Satsataan lastenelokuviin. Tehdään laadukkaita kotimaisia lastenelokuvia.

9 Nostetaan perhekeskeisyys keskeisimmäksi arvoksi maamme tulevaisuuden teemaksi.

10 Kettu vierailee yhä useammin ja enemmän kolossa. Hieromasauvat ja dildot poikottiin. Nyt rymistellään, on lastenteon aika.

#lapsi #arki #lasterattaat #lastenelokuva #tulevaisuus #uskotulevaisuteen #kotimainen #lapsirekka #lastenhoito #dildo #hieromasauva #päiväkoti #perhe #perhekeskeisyys #arvot #lapsenteko 

 

Jaa tämä sivu