11. loka, 2018

Kiven-päivä

Eilen vietetttiin Aleksis Kiven päivää. Päivä sujui rauhallisesti, vaikka olikin muuten kiireinen. Somessa syntyi polemiikkia siitä, kuinka komisario Heli Aaltonen oli syyyllistynyt etniseen profiloimiseen. Aaltonen esiintyi Helsingin kaupungin ja poliisin yhteisseminaarissa "Helsinkiin kadonneet". Hän toi esitelmässään esille kokemiaan kokemuksia elävästä elämästä ulkomaalaisvalvonnassa kirjoitettuna Alaksis Kiven Seitsemän Veljeksen muotoon. 

Eikö edes poliisi saa ottaa kantaa ongelmiin edes seminaarissa? Hänen teesit oli kirjoittetu vieläpä älykkäästi Seitsemän veljeksen henkilöihin. Eikö hän ole henkilö, joka parhaiten tietää näistä asioista, koska hän on ulkomaalaisvalvonnassa töissä. Miksi Aaltonen ei saisi osallistua keskusteluun? Miksi epäkohtiin ei puututa? Miksi Aaltosta ei kuunnella? Eikö edes seminaarissa poliisi saa puhua enää oikeista asiosta? Miksi?

#helsinki #helsinkkin kadonneet #paperittomat #heliaaltonen #ulkomaalaisvalvonta #komisario #aleksiskivi #teesi #yhteisseminaari #seitsemänveljestä 

Jaa tämä sivu