5. loka, 2018

Miesluola

Eilen oli hyvin erikoinen päivä. Mieliala nousi aamulla tappiin ja sitten kolahti sieltä nopeasti alas. Sitten iltapäivällä nousi taas korkeuksiin. Tuli kunnon V-tyylinen pläjäys. Siinä välissä kävelin Lönkkaa pitkin ja ohitin kirjakaupan ikkunan. Vain muutama tietokirja esillä. Kuin suoraan naistenlehtien sivuilta. Vain pari tyhjää julkkisten omaelämänkertaa.

Tämän jälkeen pääsin kurkistamaan miesluolaan. Olipa hieno paikka. Kirjahyllyt täynnä upeita kirjoja. Mieli teki vetää kirjoja ulos ja tutkia niitä. Tämä oli oikea kirjakauppa. Kirjakauppa Lönkalla oli taas kuin Espoon Sosiaalitoimen lukunurkka. 

Muutenkin miesluola oli hieno. Siellä ei ollut villakoiranvärisiä sohvia naistelehdistä. Kunnon tummasävyisiä tuoleja ja sohvia. Missä on mukava oleilla ja miettiä maailman menoa. Ei mitään Ikean huonojousisia sohvia, missä istutaan kankut kipeinä syöden tofua. Seinätkin oli täynnä, eikä haikujen huutomia tyhjiä seiniä. Tuli perhanan hyvä tunne, sillä pohjautuuhan länsimaiset arvot kirjoihin. Oikea kirjasto on se missä on neljä seinää täynnä kirjoja ja yhdellä seinällä ovi. Tuossa kirjastossa oli enemmän kirjoja, kun Espoon ja Vantaan perukoiden lähiöissä yhteensä.

Joo tiedetään, että mä oon ihan superkalkkis. Kuitenkin eilen tuli uskoa siihen, että miessukupolvi on vielä olemassa. Kaikki paikat ei tarvitse olla täynnä Kiinasta tuotua sisustusromua. Onneksi jossain on vielä oikeitakin arvoja.

#miesluola #kirja #kirjakauppa #tofu #sohva #huonotjouset #kankku #kipeänä #kirjahylly #kalkkis #miessukupolvi #ikea #kirjasto #sosiaalitoimi #haiku #naistenlehti #länsimaat #länsimaisetarvot

Jaa tämä sivu