26. elo, 2018

Huutokauppa Helander

Eilinen päivä meni mukavasti istuessa Helanderilla. Paljon ihmeellistä tavaraa oli tarjolla. Kyllähän sitä 1000 esineen joukossa on erilaisia kohteita. Alussa oli niin paljon väkeä, etteivät kaikki mahtuneet istumaan. Vaikka lopussa oli vähemmän väkeä, oli tehokasta ostovoimaa silti aivan riittävästi. Silloin tietää kohteen nousevan, kun sillä on kolme puhelinhuutajaa ja vielä useampi huutaja salissa. Militaria on tällä hetkellä suosittua. Kyllä hintaa lähtee, kun on tarpeeksi korkea kunniamerkki. On hienoa, että vanhaa sotakirjeenvaihtoa ja sotavalokuvia arvostetaan. Niistä löytyy paljon uutta tietoa historiaa tutkiville.

Runsaasti oli myös hyvää designia. Lasi, keramiikka, huonekalut ja valaisimet tekivät hyvin kauppansa. Valaisimissa oma suosikki oli Ilmari Tapiovaaran "Maija Mehiläinen". Keramiikassa tietysti Birger Kaipiainen on aina kova. Huonekaluissa Alvar Aalto on kestosuosikki.

Huusin viittä kohdetta itse. Tällä kertaa tuli osumia, sillä neljä kohdetta niistä matkasi mukaani. Ensikerralla ehkä taas toisinpäin.

#alvaraalto #helander #huutokauppahelander #militaria #huutaja #sali #lasi #taidelasi #design #huonekalut #keramiikka #valaisin #sotakirjeenvaihto #vanhavalokuva #ilmaritapiovaara #maijamehiläinen #huutaja #helander #birgerkaipiainen #tapiovaara #muotoilu #historia #tutkija 

Jaa tämä sivu