26. maalis, 2018

Timo Sarpaneva

Eilen piti raivata aikaa muuton tieltä ja käydä tuulettumassa Timo Sarpanevan taidelasinäyttelyssä design-museossa. Olikin upea näyttely. Paras taidelasinäyttely mitä olen koskaan nähnyt. Yksi huone oli ylivoimainen. Sarpaneva halusi itse, että esineet ovat museoissa esillä. Se on kunniotettava periaate. Turhan usein huippukokoelmat on keräilijöiden kammioissa. Museoissa esineet loistavat ja kyllä ne eilen säteilivätkin. Sääli, että Sarpanevan viimeiset huipputyöt on tehty Italiassa Muranossa. Tuskin Suomessa olisi annettu enää vastaavaa luovutta suunnittelijalle. Meillä tehdään turhan usein uusintapainoksia vanhoista klassikoista. Miten silloin syntyy mitään uutta?

Näyttelyssä palautui eilen monta mielikuvaa mieleeni. Erikoisin kohtaaminen oli pannumyssy. Löysin aikoinaan samanlaisen Hietsun kirpputorilta. Nyt näin luonnoksen tuosta työstä. Vierailun kruunasi lakritsipulla design museon kahvilassa. Kannattaa poiketa katosomassa näyttely ja ihailla sulavaa luovuutta.

#timosarpaneva #design #designmuseo #nukkuvalintu #kajakki #finlandia #orkidea #taidelasi #muotoilu #taidelasi #moderism #artglass #scandinaviandesign #muranoglass #iittala

Jaa tämä sivu