23. maalis, 2018

Parikkalan patsaspuisto

Parikkalan patsaspuisto on kova juttu. Niin kova juttu, että harva päättäjä edes tietää missä mennään. Patsaspuistosta kertovia artikkeleja on jatkuvasti maailman lehdistössä. Täälläkin viikolla Veijo Rönkkösen tekemistä patsaista on ollut juttua Meksikon ja Venäjän lehdistössä. Minulle asian tekee vieläkin ihmeellisemmäksi se, että niissä molemmissa jutuissa on ollut minun ottamat kuvat. Eniten levinneet Jaanan ja minun kuvat maan rajojen ulkopuolella..

Kansantaide eli Ite-taide on taiteenlaji minkä suomalaiset hallitsevat. Ei mitenkään suvereenisti, mutta osaavia tekijöitä löytyy ympäri maata. Se on sitten eri asia arvostetaanko niitä vielä tarpeeksi ja annetaanko niille näkyvyyttä lehdistössä ja museoissa. Tallennetaanko niitä tarpeeksi, vai saammeko kärsiä museoihmisten taidottomuudesta. Ite-taiteeseen pitäisi osata suhtautua vakavuudella. Itseoppineet taiteilijat synnyttävät usein sellaista mihin akateemikot eivät koskaan yllä, eivätkä pysty. Meidän olisi opittva antamaan näille omaperäisille Ite-taitelijoille heidän anseitsema arvostus ja tallentaminen heidän sielukkaita töitään seuraaville sukupolville.

#veijorönkkönen #parikkala #patsaspuisto #sculpturepark #itetaide #kansantaide #folkart #outsiderart #meksiko #venäjä #patsas #itsetehtyelämä

Jaa tämä sivu