11. kesä, 2017

Politikka on kuollut

Eilen Jussi Halla-ahosta tuli Persujen kukkulankuningas. Timo Soini säi lähteä tylyissä merkeissä. Onneksi on vielä säätiö, mihin on vaalivoitosta saadut rahat on laitettu talteen. Raadonsyöjät lähtivät eilen politiikassa heti liikkeelle. Kuka halusi uusia vaaleja, kuka halusi mukaan hallitukseen. Jussi Halla-aho oli kaiken pahan alku ja juuri. Onhan ihmeellistä, että puheenjohtajaksi valitaan mies, jolla ei ole yhtään empatiaa ihmisiä kohtaan. Kylmä ja etäinen. Hän on vielä ilmoittanut, että toimii europarlementissa. Hän siis ei ole valmis kiertämään kenttää, vaan panee hommat muiden tehtäväksi. Siitä huolimatta, hän sai murskavoiton. Tässä oli vähän Trump ilmiötä havaittavaissa. Kuitenkaan hänen rehellisyyttään ei voi vielä kukaan kyseenalaistaa, vaan päämääriä.

Kaikista ihmeellisin valinta puoleen johtoon oli Teuvo Hakkarainen. Hänhän ei ole tunnetusti penaalin terävin kärki. Rapajuoppo, joka on pilannut Suomen mainetta eduskunnan matkoilla ulkomaille. Silti herralla on kansan tuki.  Ehkä Persut halusivat vielä sisäpiiriin yhden letkautukset hallitsevan hahmon. Puheenjohtajasta ei ainakaan siihen ole, vaan korkeintaan sarkasmiin. Ottaisitko sinä suomalaiseen yrityksen johtotehtäviin rapajuopon? Hän vastustaa Eu:ta, mutta silti perheyritykseen kelpaa hyvin Eu:n yritystuet. Jos hänestä tulee ministeri, niin kaikki hauska maailmassa on kuollut. Antti Lindtman ja Antti Rinne sanoivat eilen persujen olevan oikeistopopulistisen puolueen. Tästä on pakko olla erimieltä, sillä ei Halla-aho ei taide oikein sovitettua eduskunnan populistisempaan siipeen. Hän on enemminkin uudenlainen raivorealisti, joka nuivasti kertoo mitä mieltä asiasta on. Hän ei paljoa kumartele suosion suuntaan yleisölle. Yhteistyöhön tuosta miehestä tuskin on. Kuitenkaan hän ei ole kannattanut maamme velanottoa lisää, vaan vastustaa sitä. Taitaa vihreät ottaa harteilleen eduskunnan populistisimman puolueen viitan. Hehän tekevät nuorille tulevaisuuden Suomea. Nimeomaan otetaan velkaa ja siirretään ongelmat tulevaisuuteen nuorille suomalaisille.

Tuosta maahanmuutosta pitäisi saada kansanäänestys. Suomessa ei politiikka suju ennemmin kuin tuo asia on saatu pois päiväjärjestyksestä. Muuten Persut voi tuolla teemalla ratsastaa tuleviin vaalivoittoihin. Hallisematon maahanmuutto ei ole kenenkään etu. Se ei ole kertaluonteinen korvauserä, vaan maahanmuutosta aiheutuu valtavat kustannukset joka vuosi. Ne vuorenvarmasti jatkavat nousua joka vuosi, kun suurin osa maahanmuuttajista on työttömänä. Se takia asiasta pitäisi saada Suomen kansan päätös, mitä mieltä he asiasta ovat. Ennen sitä politiikka ei tässä maassa suju. Pankaa hallitukseen mikä koalitio tahansa, se ei silti toimi.

Jaa tämä sivu