10. elo, 2012

Ongelle!

Kesän parhaat onkikelit ovat nyt käsillä. Lähde sinäkin lapsen kanssa kalaan. Lapsi muistaa vanhempana nuorena vietetyt yhteiset onkihetket lopun ikäänsä. Yhdessäoloa, valon kajahduksia, aaltojen liplatusta, eväitä, linnun laulua ja kalojen tiristyksiä.

Onkimiseen et tarvitse paljon välineitä. Kevyen 3-4 m pituisen onkivavan. Onkilaitteen ja matoja tai toukkia. Toukkia ja löydät markettien kylmäkaapeista. Madot voit myös kaivaa helposti pihan perukoilta talikolla tai lapiolla.

Kuitenkin kaikista tärkeintä lapsen kanssa kalastettaessa on turvallisuus. Muista aina suojata lapsen ja omat silmäsi. Pelastusliivit ja jalkaremmit päälle. Varo liukkaita kallioita. Pipo tai lippis päähän.

 

Opeta lapsesi kunnioittamaan luontoa jo nuorena. Olet esikuvanasi lapsellesi. Älä heitä roskia ja siiman pätkiä luontoon, tai muuten luonto voi pitkään huonosti. Noudata kalojen alamittoja. Luonto on aina suurempi, kuin ihminen. Pidä huolta luonnosta.

 

Eväät ovat kalamatkan kohokohta. Kerrosvoileipiä, mehua ja keksejä mukaan retkelle. Herkutella voit myös vihanneksilla, Viipaloitua kurkkua ja porkkanoita. Luonnossa kaikki maistuu paremmalta.

 

Näetkö kuinka koho sukeltaa syvemmälle ja syvemmälle. Siimasi päässä on kala, tunnistatko sen?

Nosta vapaasi ja koe elämys!

 

Lisää tietoa Koko Perheen Kalastuskirjassa.

 

 

Kuva: Turvallisuus ja välineet ovat parantuneet sitten 60-luvun.

Jaa tämä sivu