7. heinä, 2012

Nilsut kuvauksessa

Tänään pitäisi kuvat Nisuja uuteen uistin-kirjaan. Kirja esittelee modernit käyttöuistimet. Kuvauspisteen vieressä on kolme laatikollista erilaisia Nilsuja. Taitaa vierähtää muutama tovi ennen kuin tulee valmista.

Nilsuja on mukava kuvata. Tulee niin monta muistoa mieleen menneiltä vuosikymmeniltä. Nils Masterin Invinciblen saalistamien haukien saalismääriä ei minulla mikään toinen viehemerkki ikinä ylitä. Muutaman kerran Ahvenanmaalla kalastus piti lopettaa jo muutaman päivän jälkeen. Kalaa tuli liikaa. Viime vuosina ei kalaa ole kuitenkaan tullut liikaa. Niinpä seikkailut Nilsujen kanssa vuosien takaa ovat jääneet mieleen. Kun oikea väri löytyi, niin loppu olikin sitten historiaa.

 

Kirjaan tulee kovia nimiä Suomesta ja ulkomailta. Ruotsalaisetkin ovat myös syttyneet kirjaan. Hyvä näin. Viime vuosina siellä on vieheiden taso noussut huimasti. Kaukaisimmat uistimet tulevat Japanista asti. Ei ole pitkään aikaan vapaa-ajan ongelmia. Jos teillä on erikoisia, kalastavia, hienosti maalattuja tai hyvin viimeisteltyjä uistimia, niin niitä voi lähettää minulle. Kaikki ei mahdu kirjaan, mutta parhaamme yritämme. Nyt kuvaamaan.

Jaa tämä sivu