5. joulu, 2011

5.12.2011

Nyt on taas aika miettiä, mitä hankkisi lukemiseksi joulupukin konttiin tai sitten omaksi iloksi.

Muutamia tietokirjoja ja sitten tietysti proosaa. Yksi lastenkirjakin lähtee kummipojan joululahjaksi. Hän varmaan miettii miksi saa aina lastenkirjan joululahjaksi. Tylsät kummitäti ja  -setä yrittävät näin kannustaa nuorta lukemaan.

 

 Ainakin Finlandia-voittaja Rosa Liksomin Hytti numero 6 sinne lähtee. Tapanani on ollut ostaa ainakin voittaja palkintoehdokkaitten joukosta. Uutisissa kerrottiin, että kirja pääsi Suomalaisen Kirjakaupan hyllyille vasta sitten, kun kirja pääsi Finlandia-ehdokkaaksi. Kirjalla, kirjoittajalla, tarinalla ja lahjakkuudella ei ollut mitään väliä. Vain ehdokkuudella! Minä ainakin ostan kirjani Stockalta!

  Haastattelussa Liksom muisti myös muita Lappilaisia taiteilijoita, kuten Kalervo Palsaa, Timo K. Mukkaa ja Reidar Särestöniemeä. Väkeviä taiteilijoita kaikki.

 

  Jostain pitäisi löytää myös John Stormin Montmartren kadut, joka kertoo Suzanne Valadonin elämästä.

 

 Tietokirjojen joukosta hankin ainakin toisen sarjan Finlandia-voittajan eli Suomen jäkäläoppaan.

Soili Stenroos, Teuvo Ahti, Katileena Lohtander ja Leena Myllys (toim.) ovat kirjoittaneet tämän kirjan. Olisi kiehtovaa, jos minäkin ymmärtäisin jotain  jäkälistä, onhan niitä joka paikassa kalamatkojen varrella. Eivät ne jäkälät ole oikein minulle tähän asti auenneet.

 

 Ajasta pitää saada jotain tekstiä suomeksi, joten Joona Vuorenpään "Kellomies" varmaan löytää tien kirjahyllyymme. Kaveriksi sille kirjalle sopinee Ulla Tillanderin kirja Fabergén suomalaiset mestarit.

 

 Kannattaa muistaa myös Heikki S. Vuorisen mainio kirja "Taudit, parantajat, parannettavat", kun haette tietokirjoja jouluksi.  Kirja antaa selkeän kuvan tautien historiasta.

 

  Nyt vaan rohkeasti kirjakauppoihin. Eiköhän sieltä löydy vielä jotain näiden kirjojen kaveriksi!

Joulu on kirjoja täynnä!

Jaa tämä sivu