29. loka, 2015

James Bond

Olin eilen katsomassa uuden James Bond-elokuvan. Ei niin hyvä kuin edellinen. Niinpä tein tässä elokuvalle pikakelauksella uuden juonen. Varo kuitenkin juonipaljastuksia.

Pääosissa Alexander Stubb. Mies, joka yrittää pelastaa Suomen kassavarannon (mitä siitä on jäljellä). Omega on vaihdettu suhmuraiseen Suuntoon. Vodka Martinin tilalla on sporttinen ihoa silittävä kivennäisvesi ja sporttijuoma. Peilin edessä on pakko harjoitella My name is 007 Stubb. Alexander Stubb.

Q eli Ville Niinistö on päättänyt kieltää Stubbin auton käytön. Kaikki uudet laitteet toimivat tuulivoimalla. Hänelläkään ei ole autoa, korkeintaan vaimon nimissä. Stubb ei usko tätä, vaan varastaa DB10 Aston Martinin eduskunnan autotallista.

Pomona toimii Juha Sipilä, joka vetää tiukasti naruja käsistään. Tosin ei sitä aina tiedä, onko tätä narua jo kertaalleen vedetty. Se on sitä vatulointia. Ainoa, joka on elokuvassa niin rikas, että voi antaa kotinsa muille käyttöön.

Itävällassa marionettina toiimii Timo Soini. Kaislikon ja kasvonaamarin takaa ei näe itkeekö vai nauraako hän. Pääasia on, ettei persettä myydä ja hauki lähtee kaislikosta. Meksikolaisella torilla helikopteri vaappuu siihen malliin, ettei tiedä tippuuko se pakolaisten päälle vai ohjaako sen turvaan viime hetkellä BB-kuski.

Moneypenny Nazima Rasmyar ottaa Stubille salaa selvää Spectren liikkeistä ja tekee sen salaa sängyssä makaavalta mieheltäänkin. Ohessa hän avaa jääkaapin oven.

Pahiksina elokuvassa toimivat Hakaniemen Antti Rinne ja Paavo Arhinmäki. Arhinmäki on sammunut Itävaltalaiseen alppimajaan. Liikaa happea. He yrittävät kampittaa Stubbin palliltaan ja ottaa maalle rutkasti lisää velkaa. Sillä lähtisi Suomi rakettimaiseen nuousuun. Sillä pelastusi myös Hakaniemen salaseura Specktre ja ihmisiä irtisanova Demokraatti. Heidät yrittää saada kiinni kävelemällä nylkyttävä Sari Essayah. Matkalla hän joutuu pysähtymään telttakokouksessa, jossa nokkospirtelön tarjoaa Päivi Räsänen. Stubb pääsee huristamaan autolla pakoon. Loppuhuipennuksessa räjähtelee ja Stubb häviää Bond tytön kanssa Mannerheimintien aamu-usvaan.

Ketkä ovat Bond-tyttöjä ja kuka eduskunnasta laulaa Bond elokuvan tunnarin. Sen saa vain menemällä elokuviin.

Kuva; JD Hancock.

 

 

Jaa tämä sivu