18. kesä, 2015

Hauskaa jussia

Kaikille blogin lukijoille ratki riemukasta juhannusta. Sää on mitä on. Siitä huolimatta pidämme hauskaa ja nautimme mielin määrin Olen tästä lähdössä torille hakemaan uusia perunoita. Sen jälkeen vielä kalastusliikkeeseen ja sitten alkaa juhannuksen odotus. Minua ei edes oteta mukaan ruokakauppaan, vaikka haluaisin. Meillä on ollut jo vuosia työnjako, että minä hoidan juhannuksen kalat pöytään asti. Siika ja ahven ovat meillä perinteisiä juhannuksen kaloja. Niitä 3-5 tavalla pöytään. Minuuttimarinaadi toimii hyvin juhannuksena, samoin savukala. Minuttimarinaadin ohjeet ruokablogissa vanhemmissa ohjeissa.

Pyrin ainakin ottamaan juhannuksen vähän iisimmin kalastuksen suhteen. Kylki on vielä mustana Norjan reissusta. Tuli vähän iskuja siihen, kun putosin kalalaatikon päälle kala väsyttäessä. Ne hurjat mainingit. Pitää koittaa olla iskussa lohihommissa.

Tänään odottelen postilähetystä Keminmaan Matisselta. Pitäisi olla sellaisia värejä, mitä lohet vihaa. No niin vaimo jo huutelee alakerrasta. Nyt niitä Lopen perunoita hakemaan. Hauskaa jussia.

Jaa tämä sivu