17. kesä, 2015

Kalastuksen alkuun

Viikon sisällä ostetaan Suomessa eniten uusia kalastusvälineitä. Monet nuoret saavat ensimmäiset vieheet, kelat ja vavat. Sen takia kannattaa hetki miettiä, mitä ostaa lapselle. Ensimmäisenä kannattaa satsata turvallisuuteen. Silmille aurinkolasit, kunnon pelastusliivit ja ne myös päälle jalkahihnojen kanssa, pelastusliivit päälle myös kallioiselta rannalta kalastattaessa. Kun turvallisuus on kunnossa voi lähteä hyvillä mielin kalaan.

Kun turvallisuus on hoidettu, niin kannatta miettiä aloitussettiä. Unohda Angry Birds setit, jos et halua vihaisia lapsia. Hintaluokassa 79,- alkaa saada jo jonkinlaista laatua kalastukseen kela/ vapa yhdistelmässä. Jos ei ole varaa ostaa kunnon vapa ja kela yhdistelmää, niin ostakaa onkisetti. Onkisetti on paljon havempi ja sillä saa varmasti enemmän kalaa ylös kuin halvimmalla kela/vapa yhdistelmällä. Unohda vanhanaikaiset kohot ja hanki herkät antennikohot. Ja onkilaitteita kannattaa ostaa useampi yhdellä kertaa. Kalastus on nautinto, jonka alku ei saa kaatua huonoihin välineisiin. 

Kalastuksen aloittaminen on helppoa, kun hankit kirjani Suuri kalastuskirja, koko perheen kalastusopas. Siinä on paljon asiaa turvallisuudesta, oikeista kalastusvälineistä, syöteistä, yleisimmät  kalalajit kuvina, solmut, uistimet, perhot, siimat ja muusta kalastukseen liittyvästä. Siinä käydään läpi heittokalastus, vetouistelu, pilkintä ja perhokalastus. Myös omat osiot perhonsidonnasta ja uistimien teosta. Kirjaa saa suurimmista kirjakaupoista ja kirjastosta. Iloisella mielin kalaan. Palvelevat liikkeet Wobbleri, Onkitukku ja Kala-Pekka neuvovat oikeat aloitussetit kaikille vapakalastajille.

 

Jaa tämä sivu