22. huhti, 2012

Ironiaa

Turpiin tuli!     

                                                                                                                                                                               Eilinen karkkipäivä on sitten ohitse. Eilisen blogini lopussa oli itseironiaa. En päässyt nimittäin Tampereen huutokauppaan. Minulla oli aikaisemmin sovittu työkeikka. Pojat ilmoittivat huutokaupan liian myöhään. Eihän sota kuitenkaan yhtä miestä kaipaa.

 

Yritin tehdä Tampereelle muutaman ennakkotarjouksen, mutta aika huonoin eväin. Tyhjällä lompakolla on otsaa vaikea hieroa. En tiedä vielä kaikkia hintoja, mutta Erkki Virolaisen houkutuskala meni 1057,-. Työ oli upea, joten onnittelut ostajalle. Meni hyvään kotiin. Muutenkin Erkki Virolaisen uniikit työt hurjistelivat mukaviin hintoihin. Joku tekijäennätyskin oli tehty. Timo Akolan Gladiaattori- pätäkkä taisteli itsensä hintaan 154,-. Ennätyksen tekijälle onnittelut. Herman Renforsin messinkinen lohikela jäi nippa nappa alle haamurajan hinnalla 990,-. Toivottavasti syksyn huutokauppa ilmoitetaan ajoissa, jotta pääsisi valvomaan etujaan.

 

Jenkeissä meno oli eilen melkoista. Siellä muutaman vuoden taantuma tuntuu kääntynen nousuksi. Ainakin jos tutkailee kalastusvälineiden hintoja. Teille 10.4 antamani tärpit osuivat kaikki kohdilleen. Charltonin kela nousi huuto maksuineen 34.000,- Gaylen-kela nousi sekin yli 11.000, joten huutajat ovat olleet aktiivisia. Kaaveesta maksettiin yli 6000,-

 

Pienenä yksityiskohtana voidaan mainita, että Don Capenin historiallinen perho Muddler Minnow tuli edullisesti Suomeen. Perhohan on ollut myös Yhdysvaltain postimerkissä. Perho oli vielä tekijän pojan varmentama. Vaikka Lang`sin huutokaupassa tehdään kovia noteerauksia, niin kannattaa muistaa, että sieltä saa aina tavaraa myös edullisesti.

 

Pakko vielä mainita, että kallein onkikoho (1kpl) maksoi yli 1000,- dollaria. Kuitenkaan ei kannata alkaa säilömään styrox kohoja. Myydyt kohot oli puusta tehtyjä, värikkäitä ja käyttämättömiä. Voi

ihme, kyllä nuo olisivat hienoja ja persoonallisia koristeita joulukuusessa.

 

Eilen illalla oli havaittavissa meillä pientä kriisinpoikasta, kun meillä piirreltiin solmuja tulevaan kirjaan. Hihittelyltäkään ei vältytty. Onneksi Netta vei meitä oikeaan suuntaan ja väljemmille vesille.

 

Kuvassa turpa.

Jaa tämä sivu