20. huhti, 2015

Vaalien jälkipeliä

Vaalit ovat jälleen ohi neljäksi vuodeksi. Eduskuntaan pääsi 83 naista ja loput miehiä. Kansan on puhunut, joten pulinat pois.

En oikein tiedä oliko lopputulos huono vai hyvä. Monta jäärääkin pääsi läpi, mutta samalla myös raikkaita nimiä. Yrittäjiä pitäisi nyt olla aika edustava joukko, mikä on hyvä asia. Kalastusasiatkin menivät hyvin. Eduskuntaan pääsi monta edustajaa, jotka kannattavat kestävää kalastuspolitiikkaa ja toimivia kalateitä. Tosin vastapainoksi sinne pääsi niitä, jotka ovat aivan vastaista mieltä.

Ruotsi jo ehätti neuvomaan heti ketä ei saisi ottaa hallitukseen. Tosin heitä ei kannata kuunnella, sillä Suomi päättää itse omat asiansa. Hallitusneuvotteluista tulee jälleen kimurantit. Ainakin siltä hyvin vahvasti näyttää. 

Edustaja Teuvo Hakkarainen juhli näyttävästi jatkoa eduskunnassa juomalla viinaa pullonsuusta vaalitilaisuudesta. Ehkä hän on saanut kuulla mahdollisesta kulttuuriministerin salkusta. Samalla Teuvo pääsisi jatkamaan Arhinmäen viitoittamalla tiellä. Soini joutuu taaas monta kertaa kaitsemaan Teuvoa. 

Onnea kuitenkin kaikille valituille, sillä Suomen kansa ei ole väärässä.

Jaa tämä sivu