16. huhti, 2015

Vaalit

Viimeiset päivät menossa puolueiden vaalikentillä. Sunnunutaina näemme miten vaaleissa käy ja mitkä puolueet ovat ehdolla hallitukseen? Kävi miten kävi, niin ilman yhteistyötä ei Suomi nouse. Tunnustetaanko jo talouden realiteetit, vai yritetäänkö ne siirtää taas seuraavalle vaalikaudelle.

Keskusta on ollut kuukauden nousukiidossa. Kuitenkin viime aikoina on tuntunut siltä, että kone sakkaa pahasti ja puolue joutuu tekemään hätälaskun. Eilen Juha Sipilä perui vaalitentissä Keskustan maakuntaveromallin. Iltalehti antoi aamulla Sipilän esiintymisetä tylysti lampaan. Jos puolue saa sunnuntaina alle 22% äänistä olisi se varmasti suuri pettymys kannattajille. Onko Sipilästä pääministeriksi? Emme ole vielä kuulleet Sipilän puhuvan Englantia. Is tankero back?

Soini tuntui eilen aika leppoisalta valitentissä. Ei syytöksiä, ei slokaneita, ei heittoja. Soini tuntuu valmiilta hallitukseen, mutta onko puolue valmis siihen? Puolue voittaisi selvästi, jos valittaisiin somen voittaja törkyviesteissä. Hallituksen talousasiossa on aivan tarpeeksi haastetta. Riittääkö aikaa hoivata Soinin kannattajia?

Puolueet eivät vielä edes tiedä nostetaanko veroja vai ei. Aina puhutaan, että rikkaiden pitää makssa enemmän veoja. kuitenkin totuus on, ettei heitä ole paljon Suomessa. Keskiluokka kuitenkin joutuu suurimmaksi maksumieheksi, jos veroja taas korotetaan.

Toivotaan, että sunnuntaina eduskuntaan nousee uusia kasvoja. Sellaisia joilla on talousymmärrystä. Joskus tuntuu, että meillä puhutaan vain Venäjästä ja Kreikasta. Joskus voitaisiin puhua ihan tavallisista arjen asioista, mistä olisi hyötyä meille suomalaisille. Yhteistyötä tarvitaan seuraavalla kaudella yli puoluerajojen.

Jaa tämä sivu