12. huhti, 2015

Suomalainen uistin

Suomalainen uistin voi hyvin. Sen pystyi eilen aistimaan hyvin Wanhat Wehkeet ja Wieheet Ry:n järjestämässä huutokaupassa. Loitava tilaisuus. Sääli, ettei mielenkiintoisesta päivästä saa kaikkea irti. Sitä vedetään koko ajan niin moneen suuntaan, ettei kaikkeen oikein pysty keskittymään.

Kansantaide meni kaupaksi erinomaisiin hintoihin. Taustalla on kuitenkin monta vuotta kovaa työtä. Asioita tutkitaan, aiheesta keskustellaan, aiheesta kirjoitetaan kirjoja, järjestetään huutokauppoja, kirjoitetaan seuran lehteen. Asian pitää olla koko ajan tapetilla. Vierivä kivi ei sammaloidu. Eilenkin kuuli ainutlaatuisa tarinoita. Tarinat ovat todellista kansanviisautta. On myös monia makuja, mistä muodostuu yhdessä keräilykanava, jota pitkin päästään eteenpäin.

Eilinen huutokauppa tarjosi mielestäni pari mielenkiintoista yllätystä. Nämä yllätykset ovat huutokaupan happi. Näitä tarvitaan, jotta aihe pysyy kiinnostavana. Kunpa eilisen päivän olisi saanut säilöttyä purkkiin. Sieltä sitä voisi ottaa esille tarvittaessa. Sillä pelastaisi monta tylsempää päivää.

Kuitenkin helmet pitää etsiä valtavasta massasta. Huippuesineitä on harvakseltaan. Ei niitä koko ajan pomsahtele esille. Kuitenkin meillä on onneksi seura kanavana, jota kautta niitä huippukohteita saadaan liikkelle. Kun paikalla on intohimoisimmat harrastajat, syntyy legendoja. Kiitos siitä.

Jaa tämä sivu