1. huhti, 2015

Kondomit pois kaupoista

Tämä päivän aamulehdet kertoivat kuinka kondomit aiotaan kieltää seuraavalla vaalikaudella. Asiaa on lähtenyt kannattamaan Keskusta. Puoluesihteeri Timo Lankinen on ottanut syyt niskoilleen uudesta kohusta. Hän kuitenkin myöntää, että tämä on heidän puolueelleen tärkeämpi hanke, kuin saada keskiolut pois ruokakaupoista.

Syy  kondomien kieltämiseen on se, että Keskustaa lähellä oleva Ei Ehkäisyvälineille ry on ostanut Peak A Holdings LLC: omistaman  patentin numerolla WO 2013181520 A1 Suomen oikeudet. Hakemusnumero PCT/ US 2013/043590. Yhdistyksen tarkoitus on lisätä syntyvyyttä Suomessa. Koska valtaosa Väestöliiton Suomessa myydyistä kondomeista perustuu tähän patenttiin, ei Suomessa voida myydä kondomeita ilman yhdistyksen suostumusta. Väestöliitto on valittanut tästä EU:n tuomioistuimeen, mutta valituksen ei uskota menevän läpi. Valitus tullaan tekemään myös uudelle eduskunnalle. Patentti perustuu Patric H.Osborne ja Russel. B. Boyn keksintöön. Kondomit poistuisivat kaupoista Suomessa 1.1.2016.

 

Keskusta toivoo, että se saa tukea hankkeelleen tulevilta hallituskumppaneiltaan Perussuomalaisista ja Kristillisistä. Hankkeeseen ovat ottaneet kantaa monet kansanedustaja ehdokkaat. Hankkeesta on kanneltu myös eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Jaa tämä sivu