10. huhti, 2012

Aurinko nousee ja huutokaupat tulevat

Aurinko lämmittää ja huutokaupat tulevat. Ensi viikolla 21.4 on samaan aikaan kaksi kalastusvälinehuutokauppaa. Toinen on maailman suurin Lang`s Bostonissa ja toinen piskuinen Wanhat Wehkeet ja Wieheet Ry Tampereella. Toisessa on kohteita 241 ja toisessa 1545. Kummassa on tuotteita sopivasti?

Katselin ja ihailin taas kerran Lang`sin huutokauppaluetteloa. Kyllä oli taas kerran tehty hienoa työtä. Oli keräilyesineitä ja oli historiallisia tavaroita. Kyllä oli spännää plärätä listaa. Jokainen tuoteryhmä tarjosi suurta ilotulitusta.

 

Lohi ja taimenperhoissa oli historian havinaa. Kala ja lintu kaaveissa oli taas loistavia kohteita. Kelat ja vavat ovat aina hienosti edustettuina Lang'silla. Uistinpuolella on mukana vaatimattomasti pitkästä aikaa maailman kallein uistin Haskell Minnow. Nyt tuskin päästään ennätyksiin, sillä viimeksi kaupan oli isompikokoinen yksilö ja mukana oli myös alkuperäinen laatikko. Kyllä se on tämäkin hieno, jos joku haluaa sijoittaa uistimeen. Lähtöhinta maltillinen 8000,- Siihen se ei kyllä jää. Ehkä loppuhinnaksi tulee päälle 30.000,- Katsotaan ja ihmetellään. Kohteen numero on 1003.

 

Muita huippukohteita 105 Trabue Pump Action Casting Reel. Tuossa vähän epäilyttää se, että yhdistelmä on combo. Harvinainen museokokonaisuus. Numerolla 1 pääsee heti hyvään vauhtiin. Myytävänä Jack Charltonin Titanium perhokela. Tällä merkillä on aina omat huutajat. Klassikko on myynnissä numerolla 192. Hardyn Zane Grey kela. Ei aivan parhaassa iskussa, mutta hinta noussee siitä huolimatta korkealle. Ja viidenneksi listalle valitsen Gaylen No:11 Casting Reel. Ihan viikkorahalla ei tätäkään saa.

 

Mustiksi hevoseksi valittakoon W.H Bradleyn Castin Reel. Sympaattinen kela on patentoitu vuonna 1868. Numero 106. Stevensin Canvasback kaave saattaa yltää korkealle. Numero 722. Kalakaaveissa muutama huippukohde New Yorkin lähialueelta. Hienoja esineitä, mutta ymmärtävätkö ostajat näiden esineiden suuruutta. Toivottavasti.

 

Suomessa Tampereella 21.4 järjestettävä huutokaupassa on muutamia huippukohteita. Keräilytavaraa on todella paljon. Mitkä esineet ovat sitten kärjessä? Todennäköisesti korkeimmalle nousee erakko Toivo Pylväläisen vaappu numerolla 78 tai Erkki Virolaisen houkutuskala numerolla 67. Näiden jälkeen saattaa tulla kaksi Erkki Virolaisen suurikokoista lusikkauistinta numeroilla 68 ja 69. Uistimissa hienot katkakoukut. Laitetaan viidenneksi listalle saman tekijän pätäkkä numerolla 64. Oma kärkiveikkaukseni on siis vähän tylsä.

 

Mustiksi hevosiksi lasken numerolla 88 Markku Kemppaisen "Kymijoen lohipakki". Tässä on nippu kovia lohiuistimia Kymille ja Tenojoelle. Väriä ja potkua löytyy. Toisena nostan listalle numerolla 80 Harry Vinnin "Suolattoman veden saaristolaisen". Kunnianosoitus erakko Toivo Pylväläiselle.

 

Seuraavassa kastissa paljon Jouko Niemivaaran, Gunnar Hacklinin, muototaiteilija Räihän, Jaakko Huhdin ja Erkki Virolaisen töitä. Hienoa pätäkkä taidetta Oulujoen maisemista.  Myös Suken keräilijöille paljon kohteita. Joku Renforskin saattaa olla kaupan.

 

Tässä minun poimintoja huutokauppojen sadosta. Huudettavaa löytyy siis paljon. Lisätietoja Lang`s Auction ja www.vanhaonki.com

Jaa tämä sivu