9. tammi, 2015

Vaalit lähestyvät

Vaalit alkavat lähestyä. Se näkyy ehdokkaiden mainoksina Facebookissa. Eilen näin jo kaksi mainosta. Lisää tulee sitä mukaa, kun vaalit lähestyvät. Ainakin minuun ne vaikuttavat enemmän kuin lehtimainokset. Lehtimainoksest alkavat olla jo menneen talven lumia.

Itse aion äänestää ehdokasta, joka on kiinnostunut Suomen taloudesta. Se vaikuttaa eniten omaan äänestyskäyttäytmiseeni. Ehdokkaan pitää myös suhtautua myönteisesti vaelluskalojen suojeluun ja toimiviin kalateihin. Ehdokkaan pitäisi osata esittää jotain uutta. Itse en usko enää niinkään vanhoihin konkareihin.

Vanhoista konkareista saatiin taas esimerkki, kun Mikael Junger avasi suunsa. Jos saman olisi sanonut nuori nainen, olisi varmasti vedottu kokemattomuuteen. Hän ehdotti talouden säästökeinoksi, että työntekijällä olisi oikeus viikon sairaslomaan ilman lääkärintodistusta. Käsittämätöntä, eikö niitä turhia poissaoloja ole muutenkin jo liikaa. Tälläkö sitä taloutta kohennetaan? Työntekijä voisi tulla lomilta ja ilmoittaa, että on vielä viikko lomaa pitämättä. Olin nimittäin sairaana loman aikana. 

Toinen yhtä nerokas ehdotus on käteisen poistaminen. Mitäs sitten, kun tietokokeisiin tulee sellainen viirus, etteivät ne toimi. Kukaan ei saa rahaa pois pankista. Taitaisi yhteiskunta murentua aika nopeasti. Tästähän saatiin juuri viikolla esimakua, kun Danske Bankin tilit eivät toimineet. Nyt tilit olivat kiinni vain hetken, mutta entä jos ne olisivat kiinni kuukauden?

Tyhmiä ehdotuksia, mutta silti uskon, että Junger pääsee seuraavaankin eduskuntaan ajelemaan ilmaisilla taksiseteleillä. Onhan hän taksia käyttävien kansanedustajien kärkikaartia.

Miehet saavat laukoa melkein mitä vaan, mutta naisten pitää pitää suu supussa. Koitetaan saada sinne eduskuntaan ne, jotka edes vähän ymmärtää taloutta. Velkaa lisää ottamalla ei saada meidän taloutta kuntoon. Pitää olla vähän järeämpiä keinoja.

Jaa tämä sivu