31. joulu, 2014

Viettelyn taito osa 4

Mitkä ovat sitten romanttisia paikkoja? Legendaarisin paikka Suomessa taitaa olla heinälato. On siinä jotain kiihkeän eroottista, kun heinät kutittelevat pyllyn alla. Heinälatoromantiikan loi Tulio Suomi-filmeissään. Toinen supisuomalainen paikka on tietysti aitta. Melkein aina, kun kolkutti pääsi sopivasti sisään. Venevajan ei tarvinnut kolkuttaa, se oli aina avoin paikka. Hyviä paikkoja romantiikalle oli myös koivikot, huurteiset aamunurmikot ja saaret. Myös korkeat paikat sopivat kuhertelevaisille.

Romanttisia hotelleja Suomi-filmeissä olivat Pallastunturi, Liinahamari, Terijoki, Imatran valtionhotelli ja Montrepos. Tosin niistä ei suurimmasta osaa enää suomalaiset romantikot nauti. Toivottavasti veli venäläinen ymmärtää mitä on saanut.

Entä paikat ulkomaille? Itse suosittelen Pariisia. Se on maailman romanttisin kaupunki. Seinen rannat, Montmarmarttre, Eiffeltorni ja Monetin Givernyn puutarha. Jos siinä ei kipinät ala leiskua ja sukat pyörimään jaloissa on peli menetetty. Entä aamianen Tiffanylla, Praha, Rooma ja kaukaiset saaret. Aina ei tarvitse mennä kauaksi, myös luminen Lappi leiskuu romantiikkaa.

Jaa tämä sivu