30. heinä, 2014

Top 15

Nyt kun on kuuma, niin pää on turvoksissa. Sitä miettii mitä kaikkea keräisi, jos olisi rahaa, aikaa ja tilaa. Jotain tällaista siitä tulisi. Monta erilaista ryhmää.

1 Houkutuslinnut ja kalat

Vanhoissa houkutuskaloissa ja kaaveissa on hienoja patinoita. Loistavia tekijöitä ja tarinoita.

Oscar Peterson, Elmer Crowell ja Erkki Virolainen. Nämä esineet ovat erinomaisia sisustusesineitä.

2 Taide

Hyvä taide vaatisi paksun lompakon. Olisi paljon ostettavaa. Shepard Fairey, Édouard Vuillard, André Derain, Paul Delvaux, Henri de Toulouse-Lautrec, Kees Van Dongen, Reidar Särestöniemi ja Kuutti Lavonen. Impressionisteista katutaiteeseen ja kaikkea siltä väliltä. Voimakkaita värejä. Vahvaa tulkintaa ja viivan käyttöä.

 

3 Taidejulisteet

Vahoja julisteita 1800-luvun lopulta ja 1960-luvulta. Jälleen Toulouse Lautrecin tuotantoa, sirkuksista, revyy teatterista, ilotaloista ja kuppiloista. Entä 1960-luvun psykedeeliset konserttijulisteet, kun hipit oli rautaa ja mudassa kieriskeleminen sallittua.

 

4 Huutokauppaluettelot

Vanhat huutokauppaluettelot ovat hienoja. Paljon tarpeellista tietoa. Hyvän kokoisia ja niitä on helppo käsitellä. Näistä ei saa koskaan tarpeeksi. Rautainen tietopaketti, kuin Kippari Kallen pinaatti.

 

5 Folk Art esineet

Erilaiset Folk Art esineet Suomi, Ruotsi, Yhdysvallat, ja arktiset alueet. Jospa nämä esineet osaisivat puhua.

 

7 Pullot

Erilaiset pulloja olisi mielenkiintoista kerätä. Hajuvesipulloja ja juomapulloja. Todella paljon eri värejä ja muotoja. Nämäkin täynnä erilaista historiaa ja muotoilua. Kuka ruotsalainen suunnitteli kuuluisan Coca-Cola  pullon 1915?

 

8 Lelut

Peltilelut ja nallet. Osat tehty enemmän aikuisille, kun lapsille. Yksityiskohtia, tekniikkaa, tunnelmaa ja tarinoita. Günthermann, Eberl, Fernand Martin, Lehman, Hes, Fisher, Karl Bub, Steiff, Marx ja Schuco. Näiden esineiden täydelliseen ymmärtämiseen menisi kaksi ihmisikää. Mielenkiintoinen oma maailma, kaukana nykyajan kotkotuksista.

 

9 Paperitavara

Erilaiset etiketit pulloista, juustopakkauksista, saippuoista ja muista pakkauksista. Varsinaisia taideteoksia. Kertovat omasta aikakaudesta. Mainostoimistojen huipputöitä.

 

10 Peltikyltit ja purkit

Peltikyltit ja peltipurkit. Mainiota esineitä reippaampaan sisustamiseen. Väriä ja historiaa. Mainoskyltit kertovat edes menneistä yrityksistä ja tuotteista.

 

11 Oudot esineet

Hammaslääkärituolit, parturien sähkölaitteet,  täytetyt eläimet, perhoset, biljardipöydät, vanhat vitriinilaatikostot ja kaapit,

 

12 Kolikolla toimivat automaatit

Erilaiset flipperit, jassot ja levyautomaatit. Osa pelattavassa kunnossa.

 

13 Design

Suolainen design jaksaa aina kiinnostaa. Birger Kaipiainen, Toini Muona, Brut Bryk, Timo Sarpaneva, Alvar Aalto, Tapio Wirkkala, Kaj Franck, Dora Jung, Helena Tynell. Taidelasi, taidetekstiilit, vanerivadit, taidereliefit, huonekalut, keramiikka ja valaisimet.

 

14 Joulukoristeet

Minua on aina kiehtonut vanhanaikaiset lasista puhalletut saksalaiset joulukoristeet. Hienosti tehtyjä, hyvät värit ja täynnä tarinoita. Myönnän outo keräilyala.

 

15 Outdoor sports

Outdoor Sportsin alla on myös muut kalastusvälineet. Siellä on myös tennis, jonka alla vaikkapa vanhat puumailat. Kummat otetaan käyttöön Slazengerit vai Dunlopit?

Jaa tämä sivu