23. kesä, 2014

Juhanusmenoa

Juhannus on taas takanapäin. Tälläkin kertaa se oli yhtä upea kuin aina ennenkin. Sääkään ei ollut niin huono mitä odotin. Kylmää ja sateista toki, mutta sadetta loppujen lopuksi aika vähän. Paljon huonommatkin kelit olisivat voineet olla.

Kalantulo oli paljon normaalia huonompaa. Lauantaina kuusi tuntia kalastusta yhden ahvenen eteen. Ei syönyt, ei. Ilmapuntarissa ei paineita ollenkaan.  Onneksi juhannusaattona tuli komea

2 kg siika, joten juhannusperinteet pysyivät hengissä. Olin tästä siiasta todella onnellinen ja kiitollinen.

Ihminen on aina jostain taju kankaalla. Nuorena olin tajukankaalla viinasta ja naisista. Näin vanhuuden kynnyksellä olin aattona taju kankaalla ruuasta. Miten lankesinkaan taas tuohon ansaan. Sitten oikein vanhana on varmaan taju kankaalla pillereistä ja rollaattoriajeluista.

 

Juhannuksella tuli kalastettua jigeillä, perhoilla, isoilla kumivieheillä, täyllä ja soutamalla. Melkein kaikilla kalastus yhtä huonoa. Viimeinen päivä toi kuitenkin vähän lohtua yli 1 kg:n ahven ja toinen 600 g. Kolmannen missasin. Taisi olla näiden välistä.  JIginä Lunker Shaker 3 1/4". Väreinä Smelt 116, Shore Minnow 195 ja Metallic Carrot 169. Myös  Calin´s toukkajigi antoi toisen päivänä yhden hyvä kalan. Koukkuna Gamakatsu toimi hyvin.

 

Nyt jaksaa taas väkertää töitä koko viikon. Ilmatkin suosivat, kun työhuoneessa ei ole kuuma. Kuitenkin parempia säitä odotellessa. Ensi viikon voi sitten kokonaan keskittyä kalastukseen.

 

 

Jaa tämä sivu