10. kesä, 2014

Tallennustyötä

Tallennustyötä pitäisi tehdä jatkuvasti. Kuvata työpajoja, esineitä, tehdä haastatteluja, ottaa kuvia. Kaikki pitäisi tehdä tänään, sillä huomenna voi olla myöhäistä. Vanhat mestarit häviävät pikku hiljaa. Mitä jää jäljelle, jos kaikkea mahdollista ei ole dokumentoitu. Muistutus mieleen siitä, miten tämänkin olisi voinut tehdä aikaisemmin. Tietysti onhan se rahastakin kiinni, eihän sitä kaikkea voi maksaa omasta pussita ja mennä pitkin mantuja ympäri maata. Jossain pitäisi yöpyä ja bensaakin palaa aika tavalla.

Tulee hyvä mieli, kun näkee joidenkin tehneen hyvää tallennustyötä. Crisfiel Hertage Foundation ja Ward Museum ovat tehneet filmin You Tubeen Lem ja Steve Wardista. Tämänkaltaisia filmejä minäkin haluaisin tehdä. Siinä on historiaa, kuvia työpajasta, työkaluista ja kaaveista. Filmi kertoo ainutlaatuisella tavalla tekijästä.

Meidänkin pitäisi tehdä samanlaisia filmejä. Neljä loistavaa tekijää on menetetty viimeisen kymmenen vuoden aikana. Neljästä pitäisi tehdä kaikki mahdollinen ennen kuin on taas myöhäistä. On tämä yhtä oravanpyörää.

Jaa tämä sivu