6. kesä, 2014

Vapaa-ajan kalastaja

Uusin Vapaa-ajan kalastaja eli Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön  (SVK) j jäsenlehti näytti hyvältä. Mielestäni lehti 3/2014 näytti tähänastisista lehdistä ehdottomasti parhaalta. En tiedä mikä oli parantanut, mutta jokin oli. Ehkä lehti oli kaiken kaikkiaan napakampi. Monta hyvää juttua, Parempia juttua ja lehden loppuliukukin eli lehden loppuosa osa oli myös parantanut. Se oli ihan kelpo suoritus.

Johtuuko parannus Jaana Vetikosta. Onko hän pannut hösseliksi. Sehän tiedetään, että Jaanalta löytyy enemmän munaa, kuin monelta järjestön mieheltä. Vai olisiko Veli- Matti Saksi alkanut vihdoin tekemään töitä? Vai onko Ismo Malin kasvanut ärjyväksi krokotiiliksi? Niin tai näin, yhteispeli näyttää tuottaneen tulosta.

 

Nyt lehti näytti jo urheilukalastukselta. Lehti oli ajan hermolla. Myös kuvat olivat parantuneet ja parhaat kuvat oli tuotu tarpeeksi isona esille. Juha Ojaharjun turpa oli komea ilmestys. Myös Anssi Vainikan kuhajuttua oli hyvä. Lohineuvos Pasi Kettunen esitteli kesän lohiperhoja lääkärin määräyksestä. Kuvat olivat teräviä ja reseptit mielenkiintoisia. Teki mieli panna rullapidin pyörimään. Myös Jouko Kedon kakshäkiläinen oli toimiva juttu. Myös vastuullinen kalastaja vähentää koukkujen määrää.

 

Koska kalojen hyvinvoinnista puhutaan nykyisin enemmän, niin lehdessä oli ajan hengessä useita erinomaisia juttuja kalojen suojelusta. Hyvä näin sillä tällä saralla olemme Suomessa vielä lapsenkengissä. Tästä Juhani Aho  ja Alex Hintze olisivat olleet tyytyväisiä.

 

Lehdessä oli jonkin verran mainoksia, mutta ehkä enemmänkin saisi olla. Verrattuna muihin lehtiin. Kuitenkin levikkiä on nyt rutkasti. On lehti nyt sen veran tasokas, että muutkin mainostajat voisivat herätä ja mainosmiehet aktivoitua. Finlandia Uistimelle kannattaa nostaa hattua. Mainostaahan yritys lehdissä ympäri vuoden. Yritys on myös messuilla vuosia mukana ja myös Suomessa. Se on tärkeätä, että myös uusia urheilukalastajia tulee lisää. Se ei ole hyvä asia jos alan johtavat maahantuojat puuttuvat kotimaan messuilta. Näitäkin on Suomessa. Kuitenkin heidän tytäryhtiönsä ovat näyttävästi Ruotsin messuilla mukana. Sitä ei himoharrastajat katso hyvällä.

 

En ole vieläkään täysin toipunut "Urheilukalastuksen lopettamispäätöksestä". Kuitenkin tämä viimeinen lehti antoi viitteitä siitä, että jotain oikeitakin asioita on tehty. Tässä numerossa oli sitä mitä olen kuuluttanut monta vuotta. Asiaa urheilukalastuksesta vähän joka kantilta. Eri aihealueet sulassa sovussa. Pitkästä aikaa moneen vuoteen vapaa-ajan kalastajan seuraavaa numeroa odottaa ihan innolla.

 

Jaa tämä sivu